De ziekenzalving.

Het geeft de betrokkene hulp en steun bij het dragen van de ziekte, en sterkt hem of haar in de hoop en het vertrouwen op God in het uur van de dood.
De priester dient dit sacrament toe, evenals het sacrament van vergeving en verzoening (de biecht), dat vooraf aan het sacrament van de ziekenzalving ontvangen kan worden.
Ook bestaat de mogelijkheid het sacrament van de ziekenzalving te vieren met een groep zieken of ouderen, bijvoorbeeld in een zieken- of verzorgingshuis, op een bepaalde dag, maar ook in de parochie.
Het pastoraal team wil de parochianen graag met deze laatste mogelijkheid laten kennis maken.
Het maakt de kans ook kleiner dat u op een onverwacht moment ineens een priester hiervoor moet zoeken.Uiteraard blijft de mogelijkheid bestaan om, in overleg met een pastor, een afspraak te maken om thuis de ziekenzalving te ontvangen.
Wij geven u in overweging om zoiets tijdig te doen, omdat het de beleving van dit ritueel ten goede zal komen wanneer het zorgvuldig en in rust kan worden voorbereid en ontvangen in de kring van familie en vrienden die u daarbij graag om u heen wilt hebben.
Dit is zinvoller voor alle betrokkenen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?