De kaarsen worden duurder en nu ook pinnen in de Mariakapel!

Kunt u het zich nog herinneren? Wanneer de kaarsen in de Mariakapel duurder werden?
Dat was in 2001, toen de euro werd ingevoerd. Toen werden de offerkaarsen € 0,50. Dat is inmiddels ruim 22 jaar geleden en in die tijd is er veel gebeurd. De wereld en de kerk zijn niet meer hetzelfde. Alles is duurder geworden. Dat geldt ook voor de inkoopkosten voor de offerkaarsen. Die zijn inmiddels zo hoog dat we bijna niets meer overhouden van die € 0,50.
De locatieraad heeft dan ook besloten om de prijs van de kaarsen te verhogen naar € 1,00. Wat, zult u denken, dat is een verhoging van 100%. Ja, dat klopt, maar… eigenlijk hadden we al veel eerder de prijs moeten verhogen en in plaats van dit de afgelopen 22 jaar geleidelijk te doen hebben we nu besloten de inflatie in één keer in te halen. Het is idd 100%, maar veel is sinds 2001 wel verdubbeld in prijs, zo niet meer.
En ook, misschien heeft u het al gezien, hebben we nu een mogelijkheid om contactloos te pinnen. De qr-code zal dan over een tijdje verdwijnen. U kunt nu eenvoudig en veilig met uw betaalpas (of mobieltje!) betalen.
De nieuwe prijzen zijn: Offerkaars:  € 1,00 Mariakaars 3-dagen: € 7,00 Rozenkrans: € 2,50

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?