Bonifatius jaarprogramma

BONIFATIUS JAARPROGRAMMA
In het kader van Bonifatiusjaar 2019 is er zaterdag 7 september om 16.00 uur de Bonifatiuslezing door pastor Anton Vernooij. Dit vindt plaats in de Grote Kerk, tijdens het cultureel festival Kleurrijk Uit in Wijk. Een ontspannen verhaal van 30 minuten, met aansluitend gelegenheid om vragen te stellen. Dr. Anton Vernooij is emeritus Hoogleraar Liturgische Muziek aan de Universiteit van Tilburg.

Op zaterdag 14 september te Wijk bij Duurstede vanaf 10.00 uur in onze eigen katholieke kerk een workshop Gregoriaans zingen als Bonifatius onder leiding van Ronald de Haan. Hij zal kort iets vertellen over het gregoriaans en daarna met de deelnemers Gregoriaanse gezangen inleiden en instuderen, met medewerking van de Schola Cantorum Gregoriana van de Zalige Titus Brandsmaparochie uit Rhenen. De gezangen die worden ingestudeerd zijn de wisselende gezangen uit de Gedenkdag voor Bonifatius. Wilt u meedoen aan deze workshop, meldt u zich dan aan via rjadehaan@hetnet.nl.
Deelname kost € 10 pp (incl. koffie, thee en Gregoriaanse gezangen op schrift) te betalen bij aankomst. Na aanmelding krijgt u de te zingen gezangen ook al per mail toegestuurd. Voor de lunch dient u zelf zorg te dragen. Inlichtingen: Kees Slijkerman, Tel. 0343-576946
Deze workshop is tijdens Open Monumentendag het adres van de kerk: Klooster Leuterstraat 35 te Wijk bij Duurstede. Om 15.00 uur geven de Schola en de deelnemers een openbare afsluiting, vrij toegankelijk voor publiek.
Meer: https://johannesdedoper.net/zingen-als-bonifatius/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?