Bijzondere vesper in de vastentijd

Een bijzondere vesper

In de Veertigdagentijd, ook wel Vastentijd genoemd, wordt er in de kerk van de katholieke geloofsgemeenschap Johannes de Doper een aantal vespers georganiseerd op de woensdagavonden.

De Veertigdagentijd is de periode voor Pasen, waarin bezinning op de dagelijkse gang van het leven, en een zekere mate van sober leven centraal staan. Het is van oudsher een tijd van verstilling en inkeer.

De vespers zijn op woensdag en beginnen om 19.30 uur. We houden de vespers in de dagkapel van de katholieke kerk Sint Johannes de Doper in Wijk bij Duurstede. Ze zullen telkens een half uurtje duren. Iedereen is welkom: we komen samen, zingen, bidden, luisteren naar een psalm en een ander schriftgedeelte, en zijn enige tijd stil.
Na afloop is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee en praten we na over wat ons beroerd dan wel geraakt heeft.

In de laatste vesper op woensdag 1 april is er uitstelling van het Allerheiligste en gelegenheid voor stille aanbidding.
Met het aanreiken van enkele woorden kan men de spirituele stilte in om zich open te stellen voor de aanwezigheid van de Ander. Dat kan zittend in de dagkapel, dat kan al mediterend wandelen in de kloostertuin.

Iedereen is van harte welkom: ‘Want waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben ik in hun midden.’ (Matteüs 20 vers 18 Nieuwe BijbelVertaling).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?