Onze kerk in deze Corona-tijd: mondkapjes en maximaal 30 aanwezigen.

logo PJ23.bmp

De bisschoppen delen de bezorgdheid van de overheid over het oplopende aantal besmettingen en de grote risico’s van Covid-19 voor de volksgezondheid. Zij hebben vanaf het begin van de Covid-19 pandemie hun verantwoordelijkheid genomen en besloten de coronamaatregelen van de overheid te vertalen naar een eigen protocol. In de afgelopen maanden hebben zij kunnen constateren dat het protocol goed functioneert. Kerkelijke bijeenkomsten blijken slechts in 0,3% van alle gevallen een bron te zijn van besmettingen met Covid-19. Omwille van de tweede Covid-19 golf, waarin we op dit moment zijn terecht geraakt, zijn echter aanvullingen op het bestaande protocol noodzakelijk.

De bisschoppen vragen de parochies en religieuze gemeenschappen zo snel als mogelijk terug te schalen naar maximaal dertig aanwezigen in de komende liturgievieringen (exclusief bedienaren en medewerkers). De al bestaande maatregel om niet samen te zingen blijft van kracht. Aan de gelovigen wordt gevraagd om een mondkapje te dragen volgens de richtlijnen van de overheid. De bisschoppen beseffen dat in de parochies veel vrijwilligers betrokken zijn bij het implementeren van de maatregelen en dat deze situatie opnieuw hun tijd en aandacht eist. zie https://www.rkkerk.nl/reactie-r-k-kerk-op-oproep-minister-grapperhaus/

De komende weken hebben we dus maximaal 30 bezoekers in onze kerk bij de vieringen. Dat betekent dat je moet reserveren voor een plaatsje!
Je kunt hiervoor op woensdag/donderdag- en vrijdagavond bellen met de pastoraatstelefoon: 06 – 46 18 39 39 of online reserveren: https://shoppj23.nl/reserveren/

Ook is het verplicht om mondkapjes te dragen bij het binnenkomen en verlaten van de kerk en het lopen van en naar je plaats. Als je geen mondkapje bij je hebt kun je er een krijgen bij de binnenkomst waar je wordt welkom geheten.

Mocht het aantal van 30 reservering zijn bereikt dan kun je helaas niet meer reserveren. Je kunt dan, als je dat wilt, op een wachtlijst worden gezet voor de volgende viering. Ook kun je vanuit huis toch meevieren met onze livestream: https://johannesdedoper.net/live.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.