Allerzielen 2014: Samen herdenken

kruisOp 2 november is het Allerzielen, een jaarlijks terugkerende dag waarop de kerk alle overleden gelovigen gedenkt.
Ook in Wijk bij Duurstede willen we deze gedachtenis bewust en met aandacht houden.

Er is op 2 november een viering in onze kerk, waarin we bidden voor de overledenen en in het bijzonder voor onze eigen parochianen die in het afgelopen jaar gestorven zijn. Het gedachteniskruisje dat bij de uitvaart in de kerk is opgehangen, krijgen de nabestaanden mee naar huis na afloop van de viering.

Het zal voor menigeen misschien niet gemakkelijk zijn om aan deze viering deel te nemen. Het verdriet om het verlies kan nog intens zijn. Maar tegelijk kan samen vieren en gedenken ook vrede geven. Wij komen bijeen in het geloof dat ons leven in Christus verborgen is bij God. Hij die de dood heeft overwonnen zal ook ons tot eeuwig leven brengen. Een eeuwig leven bij Hem, bij wie – zo bidden wij – onze overleden dierbaren nu reeds mogen zijn.

De viering begint om 19.00 uur.  Om 20.30 uur zal er vervolgens een plechtigheid zijn op de begraafplaats Groenewoud, waarbij de graven en urnen gezegend zullen worden.
Rouwcentrum wijk bij duurstedeVoor diegenen die dat willen is het mogelijk mee te gaan naar Groenewoud. Daar zult u dan een graflichtje krijgen om bij het graf of de urn van uw overleden dierbare te plaatsen.De pastores van de katholieke kerken uit Cothen en Wijk bij Duurstede zullen aanwezig zijn om de graven op verzoek te zegenen. Vanuit de Protestantse kerk is ook een pastor aanwezig aanwezig.

Voorafgaand aan de viering is er ook gelegenheid de graven van dierbaren aan de Steenstraat in Wijk bij Duurstede te bezoeken en te laten zegenen.

 Na afloop van de rondgang op de begraafplaats is er koffie of thee, verzorgd door uitvaartondernemer Smorenburg. U bent van harte welkom op 2 november in onze kerk en op de begraafplaats Groenewoud.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?