22 september: Oecumenische viering in de Vredesweek

Op zondag 22 september slaan de Protestante gemeente en de RK Geloofsgemeenschap in Wijk bij Duurstede de handen ineen voor een gezamenlijke vredesviering. Deze begint om 9.30 uur in de kerk aan de Klooster Leuterstraat. Voorgangers zijn pastor Meike Hettinga en ds. Jan Offringa. Muzikale medewerking wordt verleend door het koor Face to Face o.l.v. Tom van Ginkel.

Aansluitend op de landelijke Vredesweek luidt het thema: Vrede verbindt over Grenzen. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om samen te bidden, te zingen en te luisteren naar teksten en vooral om samen vrede te leren en te doen!

Iedereen kan iets voor vrede doen. Met die gedachte organiseert vredesorganisatie PAX dit jaar van 21-29 september de landelijke Vredesweek. We leven in roerige tijden en de noodzaak voor vrede geldt niet alleen voor oorlogsgebieden ver weg, maar juist ook dichtbij huis. Gezamenlijk willen de kerken benadrukken dat mensen elkaar, ondanks hun verschillen, kunnen vinden in hun verlangen naar saamhorigheid en wederzijds begrip.

Aan het begin van de viering maken scholieren hun opwachting om onze aandacht te vragen voor de klimaatproblemen en hun toekomst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.