27 september: Oecumenische viering in de Vredesweek

Op zondag 27 september slaan de Protestante gemeente en de RK Geloofsgemeenschap in Wijk bij Duurstede de handen ineen voor een gezamenlijke vredesviering. Deze begint om 9.30 uur in de kerk aan de Klooster Leuterstraat. Voorgangers zijn Annemieke Verberk, ds. Jan Offringa en Frans Bosman. Muzikale medewerking wordt verleend door leden van het koor Face to Face o.l.v. Tom van Ginkel.

Aansluitend op de landelijke Vredesweek luidt het thema: Vrede verbindt Verschil. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om samen te bidden en te luisteren naar teksten en vooral om samen vrede te leren en te doen! Samen zingen is helaas nog niet toegestaan ivm Corona,

Iedereen kan iets voor vrede doen. Met die gedachte organiseert vredesorganisatie PAX dit jaar van 20-27 september de landelijke Vredesweek. We leven in roerige tijden en de noodzaak voor vrede geldt niet alleen voor oorlogsgebieden ver weg, maar juist ook dichtbij huis. Gezamenlijk willen de kerken benadrukken dat mensen elkaar, ondanks hun verschillen, kunnen vinden in hun verlangen naar saamhorigheid en wederzijds begrip.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?