19 april 2015: Samen Kerk Zijn

samenkerkWij nodigen u van harte uit om as zondag 19 april om 9.30 uur naar de viering in onze kerk te komen of om deze thuis mee te vieren via het internet. We hebben dan voor de tweede keer een: Samen Kerk Zijn viering!

Deze woord- en communieviering zal worden voorgegaan door Wil Schramowski en Annemieke Bosman en alle koren van onze geloofsgemeenschap werken hieraan mee.

Tom van Ginkel zorgt op de piano en het orgel voor de begeleiding, Laura van den Boogaard speelt dwarsfluit. Er is geen overweging maar wel veel Samenzang.
Eens in de twee maanden willen wij als geloofsgemeenschap samen kerk vieren, samen met u, waar u ook bent. Niet alleen in de kerk, in het gebouw, maar ook als u niet in de gelegenheid bent om naar de kerk te komen. Wij komen via het internet naar u toe.

SAMEN staat voorop: SAMEN zingen, SAMEN bidden, SAMEN actief kerk zijn.

Komende zondag is het thema: Eerst zien, dan geloven!

Jezus is opgestaan uit de dood en Hij leeft. Hij is bij jou, ook al zie je Hem niet. Voor sommige mensen is het moeilijk om dat te geloven, ook omdat wij Hem niet echt kunnen zien.

Enkele jongeren van onze parochie willen u laten zien dat Hij wel aanwezig is en dat zij wel degelijk zijn weg volgen. Zij zullen meehelpen in de viering en hebben na afloop bij de koffie, thee en limonade nog een verrassing voor u !

Wij nodigen u dan ook van harte uit om bij deze viering aanwezig te zijn.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om naar de kerk te komen, dan kunt u ook thuis meevieren. U kunt het boekje van de viering downloaden, maar wij kunnen het ook bij u langsbrengen. U kunt de viering thuis volgen via: www.samenkerk.net  óf  www.johannesdedoper.net/online_meevieren

U kunt ook uw voorbeden via deze sites doorgeven of via het mailadres: voorbeden@samenkerk.net, we kunnen deze dan in de viering voorbidden.

U wilt een boekje met de liturgie ontvangen, of hulp om verbinding te maken via het internet ? Mail of bel dan naar: carolevanginkel@hotmail.com óf  0343-574522.

Dit initiatief van Samen Kerk Zijn is nieuw en heeft tijd nodig om te kunnen groeien, wij zijn er van overtuigd als we SAMEN onze schouders er onder zetten, dat we hiermee weer een impuls geven om onze parochie levend te houden.

Onze kerk, voor velen een plaats om te bidden, een plaats om tot rust te komen, om elkaar te ontmoeten. Ook al heeft u in deze drukke tijden geen tijd meer om iedere week naar de zaterdag of zondagsviering te komen, we blijven een rijke gemeenschap met: een eigen kerkgebouw, een actieve gemeenschap én….. met u.

Het nieuws lezen over deze Samen Kerk Zijn vieringen?: www.samenkerk.net.

De volgende ‘Samen Kerk Zijn’ vieringen: zondag 19 april en 5 juli

Namens de werkgroep ‘Samen Kerk Zijn’,

Tom van Ginkel, Frans Bosman, Carole Westra

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?