Een bijzondere pinksterviering “Een tegen eenzaamheid”.

Deze keer moest de organisatie besluiten om de Pinksterviering binnen te houden ipv op de markt. Gezien de onzekere weersvoorspellingen van de week ervoor is besloten geen risico te nemen. Achteraf was het (gelukkig) toch nog mooi weer. Hierdoor hoefden we niet de hele viering binnen te blijven, maar konden we na het slotlied naar buiten, naar de Kloostertuin om daar het Pinkstervuur aan te steken.

Omdat we helaas niet op de markt waren misten we de toevallige voorbijganger en waren er dus wat minder mensen dan anders in de viering. Maar toch was hij druk bezocht.
Het thema “Een tegen eenzaamheid” kwam prachtig naar voren in de verschillende teksten die met passende liederen aan elkaar geknoopt werden. Naast de klassiekers “De Geest des Heren”, Veni Lumen e.d. werd ook moderner repertoire vertolkt: “Mag ik dan bij jou”, “De Bestemming”, “Iedereen is van de wereld” en het nieuw ingestudeerde “Here I am Lord”.

 

Passende liederen en teksteen die over eenzaamheid gaan en die ons allemaal oproepen om iets tegen de eenzaamheid van onze naaste te doen..

Een mooie viering, een mooi thema en een mooie oproep.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.