We zijn weer bijna bij de tijd!

U zult het beslist al gemerkt hebben, of van iemand gehoord hebben. Onze klok staat weer stil. In het voorjaar was dit ook het geval en toen bleek er een motortje defect te zijn. Zo’n uurwerk bevat allerlei specialistische onderdelen, dus het was wel zoeken om een nieuw motortje te vinden. Het is een klein electromotortje en eigenlijk is het een beetje onvoorstelbaar dat dit in staat is om dat grote uurwerk aan te drijven. Uiteindelijk hebben we er een gevonden bij een leverancier in Frankrijk en is het naar ons toegestuurd. De montage was ook nog even een klusje en toen liep de klok weer. Alleen, hij liep te langzaam.
Nu loopt de tijd in de katholieke kerk altijd trager dan in de rest van de wereld, maar zo overduidelijk hoeven we dit niet te laten zien. We hebben de klok dus maar weer stilgezet.
Inmiddels is er een deskundige van de vereniging tot behoud van de torenuurwerken geweest. Duidelijk is geworden dat het nieuwe motortje te langzaam draait. Er is dus een nieuw besteld en dat zal binnenkort worden geïnstalleerd. De deskundige was vol lof over het uurwerk en de staat waarin het verkeerde. Dank dus aan de toegewijde vrijwilliger die hier trouw voor zorgt.
Wel moet er een zgn valkist worden gemaakt. Er hangt nog een zwaar gewicht aan de klok die ervoor zorgt dat de klokken kunnen slaan. Daar moet een valbeveiliging onder worden gemaakt. We zoeken dus een klusjesman die ons hiermee wil helpen. Heb je daar zin in? Stuur even een mailtje naar info@johannesdedoper.net of bel met 0343-571216. Onze dank zal groot zijn!

One thought on “We zijn weer bijna bij de tijd!”

  1. Ik herinner mij nog uit begin jaren 60, dat er twee grote gewichten werden gebruikt als aandrijving van het uurwerk. Die moesten dus regelmatig worden opgetrokken. Daar was ik wel eens bij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.