Vijf Wijkse kerken samen in Week van Gebed voor de eenheid.

Van 21 tot 28 januari is de internationale Week van gebed voor de eenheid van de christenen.Vijf kerken in Wijk bij Duurstede trekken samen op om die eenheid te vieren en te bevorderen.

Wereldwijd bidden miljoenen christenen in deze week mee aan de hand van het thema: Heb God lief… en je naaste als jezelf. Thema en teksten komen dit jaar van christenen uit Burkina Faso.

Op maandagavond 22 januari ontmoeten vertegenwoordigers uit de deelnemende kerken elkaar in een maaltijd. Op woensdagavond 24 januari verzorgen de kerken samen een programma van ontmoeting, zang en gebed in Het Revius, Remus 4. Hierbij is iedereen van harte welkom. In de gebeden zullen de zorgen in de wereld en de concrete noden in eigen stad en land een belangrijk element zijn. Vanaf 19.30 uur is er koffie en thee, om 20.00 uur begint het programma.

Een gezamenlijke werkgroep van Baptistengemeente de Haven, Hervormde Gemeente, Nederlandse Gereformeerde Kerk, Protestantse Gemeente en Katholieke geloofsgemeenschap Johannes de Doperheeft de maaltijd en de gebedsavond voorbereid. De laatste twee verzorgen op zondag 21 januari om 9.15 uur samen een oecumenische dienst in de Grote Kerk op de Markt.

Meer info: bij Kees Slijkerman, E:  b29@stucom.nl, T: 0343-576 946.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?