Uitnodiging Vormsel 2021

Zondag 16 mei 2021 is de dag dat jongens en meisjes uit de parochie Paus Johannes XXIII en de parochie Heilige Suitbertus het sacrament van het vormsel kunnen ontvangen. Wie katholiek gedoopt is en minstens in groep 8 zit, kan gevormd worden.

Het vormsel is een heel bijzondere gebeurtenis. Daarom hebben we in de kerk een grote viering. De bisschop stuurt speciaal iemand om het vormsel toe te dienen, de vormheer. Als jij ook graag gevormd wil worden, meld je dan aan! Vóór je vormsel gaan we eerst een weekend op kamp, waarin je alles leert wat je nodig hebt. Ook maken we kennis met de vormheer. Als je meer wil weten over het kamp en over de betekenis van het vormsel, neem dan een kijkje op onze websites www.pj23.nl en www.suitbertusparochie.nl onder het kopje ‘aanbod’.

Even wat data:

  • als het lukt, graag aanmelden voor 1 februari a.s.;
  • voor jou en je ouders is er een informatiebijeenkomst op 16 februari om 19.00. We doen dit online via Microsoft Teams. De link voor de vergadering ontvang je na inschrijving;
  • het voorbereidingsweekend (kamp) is op 19, 20 en 21 maart;
  • de vormselviering zelf op zondag 16 mei om 11.00 uur in de Sint Dominicuskerk te Tiel.

Uiteraard houden we rekening met de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Het kan dus zijn dat geplande activiteiten op een andere manier of op een ander moment ingevuld worden. Hiervan houden we je natuurlijk op de hoogte.

Alle vormselactiviteiten kosten natuurlijk geld. De bijdrage voor het vormseltraject bedraagt 55 euro. Als jullie dit niet kunnen betalen, neem dan contact op met de pastor (m.hettinga@2parochies.nl). We zoeken dan in alle vertrouwelijkheid naar een oplossing.

Inschrijven kan via onze websites: www.pj23.nl en www.suitbertusparochie.nl. We hopen dat je de stap aandurft! Als je eerst nog vragen hebt, mail ons dan: vormsel@2parochies.nl.

Twijfel je nog? Dan kun je een “optie op deelname aan het vormsel” nemen. Jullie kunnen dan meer informatie inwinnen op de informatiebijeenkomst. Met je ouders samen kun je daarna besluiten of je mee wil doen. Je kunt je optie dan omzetten in een inschrijving. Op de website lees je hoe je dit regelt.

Met vriendelijke groet,

mede namens de vormselwerkgroep

Meike Hettinga
Pastoraal werkster

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.