Samen luisteren in de stilte

In onze parochie hebben we al een zeer goed draaiende lectio divinabijbelleesgroep, die regelmatig in Cothen samenkomt met vooral deelnemers uit Wijk bij Duurstede. Van harte aanbevolen. Christenen van zeer verschillende richtingen hebben nu de handen ineen geslagen om extra lectio divina-samenkomsten aan te bieden in de veertigdagentijd, die 6 maart begonnen is. Niet alleen in Wijk bij Duurstede, maar op zeker veertig plaatsen in heel Nederland.

Hier kunnen mensen elkaar ontmoeten om de praktijk van de lectio divina een keer te ervaren en te beoefenen. Lectio divinais Bijbellezen met je hart en wordt al sinds de eerste eeuwen van de jaartelling door monniken beoefend. De veertig bijeenkomsten zijn in kerken, retraitehuizen, kloosters, verenigingsgebouwen en huiskamers. Enkele inwoners van Wijk bij Duurstede hebben – in overleg met het Beraad van Kerken – het op zich genomen twee lectio divina-avonden in een huiskamer te organiseren. Vooral voor die inwoners van Wijk bij Duurstede die niet bij een van de Wijkse kerken betrokken zijn: op de donderdagavonden 14 en 28 maart, aanvang 20.00 uur. Deelname is gratis.

De begeleiders gebruiken als handleiding voor deze avonden het nieuwe boek Samen luisteren in de stilte, met bijdragen van de rooms-katholieke pater Alsem Grün, een gereformeerde dominee en een bekende pinkstervoorganger uit Zweden. Info en aanmelding: lucasboersma34@gmail.com, tel. 0343-702471, www.contemplatio.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.