Pastor Hans Eppink overleden

Pastor Hans Eppink is op 18 maart overleden. Pastor Eppink was ook bij ons in Wijk bij Duurstede een graag geziene priester. Zijn eenvoud en humor maakten van de vele vieringen die hij voor is gegaan een feest. We denken dankbaar aan hem terug.

Moge hij rusten in vrede.

De uitvaart is donderdag 11:00 en u kunt dit volgen via de livestream: http://afscheidpastoreppink.nl

Bericht van het Aartsbisdom:

Te Bilthoven is op 18 maart in de Heer overleden Johannes Henricus Marie Eppink, priester van het Aartsbisdom Utrecht. Hij werd geboren te Gendringen op 27 juli 1934. Na zijn priesterwijding op 23 juli 1961 was hij achtereenvolgens kapelaan te Overdinkel en De Bilt (H. Michaël). Met ingang van 1 maart 1973 werd hij benoemd tot pastor te Arnhem-Zuid voor het wijkpastoraat in de wijk van de Sacramentsparochie.

Per 1 september 1980 volgde zijn benoeming tot deservitor van de parochies H. Geest en H. Sacrament te Arnhem en H. Lucas te Elden. Met ingang van 1 september 1987 werd hij benoemd tot pastoor van de parochie H. Barbara te Bunnik. Met ingang van 7 oktober 2001 ging hij met emeritaat.

“Hans Eppink muntte uit in gastvrijheid. Zijn pastorie stond open voor velen. Hij was een warme persoonlijkheid, vriendelijk en uitnodigend,” zo schrijft kardinaal Eijk in het overlijdensbericht dat het Aartsbisdom Utrecht heeft verzonden. “Even uitnodigend ging hij voor in de liturgie, waarin hij gelovige diepgang aan humor wist te koppelen. In een interview dat hij gaf in 2018 vatte hij samen waar het hem om ging: ‘We blijven trouw aan het Woord van de Heer; dienstbaar zijn naar allen toe’,” aldus kardinaal Eijk. “In deze tijd van opgang naar het hoogfeest van Pasen bidden wij dat Hans nu mag delen in het eeuwig leven bij God.”

De Eucharistieviering ten uitvaart zal worden gevierd in de St. Barbarakerk te Bunnik op donderdag 25 maart 2021 om 11.00 uur. Deze viering zal vanwege de coronamaatregelen slechts beperkt toegankelijk zijn. Daarna zal de begrafenis plaatsvinden op de nabijgelegen Rooms-Katholieke Begraafplaats St. Barbara.

Klik hier voor het volledige overlijdensbericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.