Kerken werken samen voor de eenheid

Vijf Wijkse kerken trekken samen op

 Wijk bij Duurstede In de jaarlijkse Week van gebed voor de eenheid van de christenen, 20 t/m 27 januari, trekken vijf Wijkse kerken in meerdere bijeenkomsten samen op. Wereldwijd bidden miljoenen christenen mee. Het thema, deze keer aangereikt door de kerken in Indonesië, is ‘Recht voor ogen’. 

 De Protestantse gemeente en de Katholieke geloofsgemeenschap Johannes de Doper verzorgen op zondag 20 januari samen een oecumenische dienst in de Grote Kerk op de Markt met medewerking van koor Cantique. Aanvang: 11.00 uur. Op die zondag wordt in alle kerken dezelfde gebedstekst uitgedeeld en aandacht besteed aan de gebedsweek. Dat betreft de Hervormde gemeente om 9.15 uur in de Grote Kerk, de Baptistengemeente De Haven om 10.00 uur in het Revius, Remus 4, en de Evangeliegemeente de Rivier om 10.30 uur in haar gebouw aan Kanaal Noord 1. 

 Op maandagavond 21 januari ontmoeten vertegenwoordigers uit de vijf kerken elkaar bij een besloten maaltijd. Op woensdagavond 23 januari is er in de kapel van de Grote Kerk een programma van samen zingen, bidden en luisteren, met vooraf en achteraf ontmoeting, koffie, thee en wat lekkers. Hier is iedereen van harte welkom. Ingang: Open Hof, Kerkstraatje 4. Aanvang 20.00 uur, inloop en koffie vanaf 19.40 uur. Een gezamenlijke werkgroep van de genoemde gemeenten heeft dit programma voorbereid.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.