Thuis vieren? Huispaaskaars: een mooi lichtpunt

Thuis vieren? Maak het compleet!
Het afgelopen jaar hebben we niet veel in de kerk kunnen en mogen vieren. Dat vervelende virus gooide veel roet in het water. Gelukkig lijkt dat nu allemaal achter de rug te zijn.
Afgelopen jaar hebben we elke zondag de livestream uit Houten of de tv-uitzending van de viering bij de KRO kunnen bekijken.

We merken zelf dat het fijn is als je er even voor gaat zitten. Het is geen “gewone” tv-uitzending om een even bij te ontspannen, maar het is onze wekelijkse viering. Het is ook goed om de omgeving waarin je zit in de sfeer van de viering te bengen. Rust en een gedownload liturgieboekje helpen. Maar het aansteken van een mooie huispaaskaars ook! Daarmee komt ook een beetje licht van de grote paaskaars binnen. Deze huispaaskaarsen worden gezegend bij de Paaswake door een priester en vormen zo een verbinding met de viering op het scherm.
Ook dit jaar kunt u weer een huispaaskaars bestellen. Ze kosten €17,50 per stuk. U kunt de kaars bestellen via onderstaand formulier, via het secretariaat (0343-571216) of via een formulier in de kerk. Zorg dat u hem op tijd bestelt, dan kunnen wij regelen dat de priester hem zegent in de Paaswake en dat u hem snel na Pasen in huis heeft. U kunt hem ook eerder krijgen, zet dit dan even in de opmerking bij de bestelling.

Totaal


One thought on “Thuis vieren? Huispaaskaars: een mooi lichtpunt”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.