Geef voor je RK kerk in Wijk bij Duurstede

De jaarlijkse brief voor de Kerkbalans valt een deze dagen weer bij u in de bus. Helpt u ons weer?
Het kan nu ook online: Kerkbalans: Financieel bijdragen

Als kerk zijn we van betekenis in de samenleving. Als gemeenschap zien we naar elkaar om en delen ons geloof in God met elkaar. Gedurende het afgelopen jaar bouwden we gestaag verder aan een gemeenschap die omziet naar elkaar en klaar staat voor de zwakkeren in de samenleving. Zo organiseerden we bijv. maandelijks de Prinsenhuismaaltijd voor ouderen. Zo waren er ook The Passion of Christ en bijeenkomsten rond Allerzielen en Wereldlichtjesdag. We droegen ook ons steentje bij aan de Voedselbank en andere goede doelen.

Om alle verbindende activiteiten in onze parochie ook in 2020 voort te kunnen zetten, doen we een dringend beroep op u voor een financiële bijdrage.

Onze gemeenschap heeft anno 2020 een waardevolle plek in de lokale samenleving. Met uw hulp kunnen we dit belangrijke werk ook dit jaar voortzetten, bijvoorbeeld door het organiseren van maaltijden en ontmoetingen, vieringen en evenementen. Ook willen we nieuwe vormen vinden om het katholiek zijn in deze tijd inhoud te geven. Het maakt onze kerk zo bijzonder en uw gift draagt hieraan bij! Wij doen ons best om zo zuinig mogelijk te zijn en gaan verspilling zoveel mogelijk tegen. Toch is er geld nodig, voor het levensonderhoud van onze pastores, voor het noodzakelijke onderhoud aan onze kerk en voor de onkosten die gepaard gaan met onze activiteiten. Ook het beheer en onderhoud van onze begraafplaats kost het nodige. (Wist u trouwens al dat er weer graven worden uitgegeven op onze begraafplaats aan de Steenstraat?).

Juist in een samenleving waarin mensen steeds vaker op zichzelf zijn aangewezen, vormen we met elkaar een gemeenschap waar alle mensen altijd welkom zijn. Uw steun is daarbij van onschatbare waarde.

Naast de betaal-mogelijkheden op de achterzijde van de brief maken wij u ook graag attent op de mogelijkheid om een periodieke gift (minimaal 5 jaar) af te spreken met voor u fiscaal voordeel. Deze periodieke gift is geheel aftrekbaar van de belasting en de fiscus betaalt 42% of zelfs 52% mee. Meer info? Neem even contact op met de penningmeester: penningmeester@johannesdedoper.net.

Wij danken u heel hartelijk voor uw bijdrage!

Met vriendelijke groet,

Robbert Peek

Voorzitter Locatieraad

Marcel van der Kant

Secretaris Locatieraad

 

P.S. Geef voor het werk in uw parochie

 Wilt u een bijdrage als vrijwilliger leveren?Graag! U bent van harte welkom. We zoeken met name een koster, iemand voor de drukkerij, koorleden, misdienaars/acolieten, hulp bij onderhoud van de kerk, hulp bij het schenken van de koffie, hulp bij het maken en opdienen van de maaltijden enz. Er is altijd iets waar uw hulp nodig is. Neem even contact op met vrijwilliger@johannesdedoper.net (of Robbert Peek)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.