Zeven avonden: ‘Op weg naar Pasen’

Zeven avonden: ‘Op weg naar Pasen’

met meditatie en gesprek

in het parochiecentrum in Culemborg
met pastor L. de Vries en pastoor F. Hogenelst

Pasen, het belangrijkste feest van het hele jaar… in de kerk tenminste! De dagen voor Pasen zijn we getuige van het levenseinde van Jezus. Hij is opgepakt, gemarteld en vermoord, maar niet alleen Hij…
ook zijn idealen, zijn boodschap, zijn leven: alles weg. Tenminste… Dat dachten zijn leerlingen. Maar dan blijkt dat dit niet het einde is. Het graf is open en leeg. Hij is niet hier: Hij leeft!

De kern van Jezus’ leven is: ons laten zien wie God de Vader is. In Jezus zien wij heel concreet dat God om mensen geeft. Dat Hij van hen, en ook van ons, houdt. Dat God hen en ons nabij wil zijn. Aan de hand van Bijbellezingen uit de Veertigdagentijd gaan we samen meditatief ‘Op weg naar Pasen’ en ‘aan het werk’ om ons voor te bereiden op dat mooie en geheimvolle, mystieke Paasfeest… Gaat u / ga je met ons mee, op weg naar Pasen? U/je bent van harte uitgenodigd!

Data

 

wo 14 februari 2018 om 19:00: de Eucharistieviering van Aswoensdag;
daarna komen we samen in het parochiecentrum (aanvang circa 20:15, einde 21:30).

wo 21 en 28 februari en 7, 14, en 21 maart van 20:00 tot 21:30. Aankomst vanaf 19:45.

di 27 maart: een meditatieve viering in de dagkapel van de Barbarakerk. Aanvang 20:00.

Als u niet op alle avonden kunt, kunt u ook per keer kijken wat lukt.

Programma

We beginnen de avonden met een meditatief moment. Daarna is er koffie en thee. De begeleider geeft een inleiding over het onderwerp van die avond. Hij/zij kiest telkens een Bijbellezing van de Veertigdagentijd. Vervolgens gaan we uiteen in deelgroepen, om aan de hand van enkele vragen met elkaar in gesprek te gaan over onze eigen beleving. We sluiten gezamenlijk af.

Locatie:

Parochiecentrum: Ridderstraat 198, Culemborg.
Aswoensdagviering en slotviering in de H. Barbarakerk: Markt 50, Culemborg. Parkeren via Oostersingel over de Patersbrug, op 5 minuten loopafstand.

Aanmelding

Per e-mail bij pwldevries@gmail.com.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?