Wanwee-club in Wijk beëindigd.

4wanwee2007-mooi-uitsne-webklDe Wanwee-club voor jongens en meisjes van 6 tot 12 jaar is gestopt. Er kwamen geen kinderen meer. Deze club werd in Wijk bij Duurstede in 1994 door frater Siardus uit Arnhem opgestart op verzoek van ouders uit Wijk en Cothen, die hun kinderen erheen brachten. Ouders hielpen mee, ook uit ‘t Goy en Langbroek. Een werkgroep ging ermee verder, toen frater Siardus eind 1996 niet meer kon.

 In de bloeiperiode namen meer dan dertig kinderen deel aan deze maandelijkse bijeenkomsten van een uur op donderdagmiddag. Dat aantal slonk weer. De laatste tien jaar schommelde de opkomst tussen de een en de vier, soms nul, soms zeven. Die terugloop verwondert niet. Er wonen steeds minder jonge kinderen in Wijk bij Duurstede en onder de katholiek gedoopte ouders is belangstelling voor God en geloof steeds minder merkbaar. Hun deelname aan  de zondagsvieringen, kinderwoorddienst en eerste communie is de laatste twintig jaar zeer  gering geworden. Dat de Wanwee-club het zolang volhield is vooral te danken aan Martha Slijkerman die doorging, ook als er maar één kind kwam.

Dankbaar mogen we terugkijken op 22 jaar Wanwee-club in Wijk bij Duurstede. Er werd in elke bijeenkomst gezongen, gepraat, gebeden, naar een Bijbelverhaal geluisterd en geknutseld. De kinderen konden hun vragen kwijt en leerden heel wat. Het goede zaad dat gezaaid is en nieuwe initiatieven kunnen ontkiemen.

Kees Slijkerman, contactpersoon catechese

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?