Vastenactie 2022

Je land is je leven

Oorlog in Europa. Gebombardeerde steden. Tanks in de straten. Mensen die schuilen in metrostations. En honderdduizenden vluchtelingen op zoek naar veiligheid. Het leek onvoorstelbaar; het is toch gebeurd.

Honderdduizenden mensen zijn op de vlucht geslagen voor de Russische agressie. Veel van hen zijn in shock; hebben in alle haast alleen het hoogst noodzakelijke mee kunnen nemen en hebben nog nauwelijks tijd gehad om de verschrikkingen te verwerken.

Opvang vluchtelingen

De Nederlandse katholieke gemeenschap heeft haar steun toegezegd aan de mensen uit Oekraïne. Via het Europese caritasnetwerk helpen we met de opvang van de enorme stroom vluchtelingen. In Oekraïne én in de landen eromheen.

Wat is er nodig?

Er is op diverse plaatsen opvang ingericht waar de vluchtelingen terecht kunnen. De caritasorganisaties zorgen daar voor schoon water en voedsel en voor zaken als warme kleding, dekens, babykleertjes, medicijnen en sanitaire producten als luiers, maandverband en zeep. Maar dat niet alleen: sommige mensen hebben hulp nodig om door te reizen naar familie in het buitenland, anderen zijn in allerhaast gevlucht en beschikken niet over de juiste documenten om verder te reizen. En wie geen familie heeft in een van de buurlanden, die heeft behoefte aan een veilige, warme opvangplaats.

VASTENACTIE HOUTEN OLV H. Johannes de Doper

ING: NL75INGB0000582707   

Hongerdoek ‘Behoud de Schepping, opdat anderen kunnen leven’

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.