Parochianen van buiten Nederland bijeen

Mooi

Met acht van hen hadden we op zondagmiddag 6 november in het Prinsenhuis een ontmoeting met koffie/thee, wat lekkers en speelgoed voor de twee kinderen. We openden met gebed en een Bijbellezing over iemand die als nieuwkomer in Jeruzalem eerst wantrouwend werd aangekeken door Jezus’ leerlingen, maar er door Barnabas bijgetrokken werd.

De uitwisseling daarna ging in het Engels, Oekraïens en Nederlands. Waarin verschilt de katholieke kerk in Wijk bij Duurstede met die in jullie geboorteland Nigeria, Zuid-Afrika, Hongarije en Oekraïne? En wat kunnen we voor elkaar betekenen? “In Afrika zitten de kerken vol met jonge mensen, hier voelt het ongemakkelijk om het enige gezin te zijn met kinderen. Maar we willen wel graag dat onze kinderen met de katholieke Kerk vertrouwd raken. En als je nog geen Nederlands verstaat, dan ontgaat je erg veel.” Wat kunnen jonge katholieke gezinnen hiervoor ondernemen in Wijk en omgeving?

Het was een mooie ontmoeting. We spraken af vaker bij elkaar te komen als ‘Barnabasgroep’. Met ook nog andere mensen, want enkele parochianen (geboren in Iran, Polen en Slowakije) waren verhinderd. De Oekraïense deelnemers hopen zo spoedig mogelijk terug te kunnen naar Kiev, naar hun bruidegoms, die daar in het leger en bij de brandweer werken.

Wilt u ook zo in een kleine geloofsgroep bijeenkomen? Spreek mij gerust aan.

Kees Slijkerman, contactpersoon vorming en catechese,

tel. 576946, b29@stucom.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?