Op zaterdag 28 november heb ik mijn vormsel gedaan.

Ik vind het een hele speciale en bijzonder ervaring. Het is voor mij extra bijzonder omdat het eigenlijk niet door zou gaan. Ik ben heel blij dat het wel door is gegaan. Ik heb geen vormselkamp gehad maar een dag in Driebergen waarin we de belangrijkste dingen die je voor het vormsel moet weten hebben geleerd. Toen heb ik geleerd dat je in het vormsel de kracht en energie van de Heilige Geest ontvangt voor de rest van mijn leven. Op de dag dat ik mijn heilig vormsel zal ontvangen had mijn moeder mijn doopkaars naar de bloemenwinkel gebracht, die hadden er hele mooie bloemen om heen gedaan. Toen we in de kerk in Houten waren aangekomen moest ik achterin gaan zitten bij de andere vormelingen. We gingen met zijn alle achterin de kerk staan met onze doopkaarsen in onze handen. Toen mocht ik een verhaal uit de Bijbel voorlezen. Ik vond het zelf wel een moeilijke tekst. Je werd één voor één naar voren geroepen om het vormsel te ontvangen. Eerst moest ik knielen en mijn ouders leggen allebei hun rechterhand op mijn schouders. Toen werd ik gezalfd door de vormheer pastor Hogenelst. Dat rook erg lekker. Toen was het al weer voorbij. Het ging voor mij allemaal wel een beetje snel. Het was wel heel erg leuk.

Joyce Peek. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.