Ook klaagmuur in Doorn

Op 8 maart is in  Doorn een coronaklaagmuur geopend door pastoor Harrold Zemann en dominee Teun Kruijswijk Jansen samen en 12 maar is dat aan heel Doorn en omgeving bekendgemaakt*.

Idee en ontwerp  zijn overgenomen van Cothen en Wijk bij Duurstede, waar op voorstel van burgemeester Iris Meerts eerder een klaagmuur werd geplaatst als plek van bezinning. Evenals in de Klaagmuur in Jeruzalem kan iedereen er een briefje in plaatsen met een gebed of andere hartenkreet.

In Doorn en Cothen heet de klaagmuur een Muur van Verbondenheid.  “We zitten niet allemaal in hetzelfde bootje, maar we bevinden ons wereldwijd wel in dezelfde storm,” zei de Doornse mede-initiatiefneemster Gina Peters. Hierbij wees ze op verbondenheid met God, met elkaar als mensen in dorp, land en wereld. “Er kan nu een route van verbondenheid gefietst of gewandeld worden tussen de muurtjes in Doorn (Dorpsstraat 15, naast de r.-k. kerk), Cothen (naast Dorpsstraat 28) en Wijk bij Duurstede (in de Kloosterhof, Klooster Leuterstraat 39).”

*https://www.nieuwsbladdekaap.nl/premium/lokaal/religie/671677/muur-van-verbondenheid-biedt-troost-iedereen-mag-een-bericht-ac

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.