Meer Maria op 22 november 2016

Dinsdagavond 22 november is er een Maria-avond in het Prinsenhuis naast de katholieke kerk, Klooster Leuterstraat 37 te Wijk bij Duurstede. Deelnemers lezen en overwegen van 19.30 tot 21.00 uur wat Lucas in de eerste twee hoofdstukken van zijn evangelie schrijft over Maria, de moeder van Jezus.

Maria is niet alleen erg belangrijk voor de meeste katholieken, maar zeker ook voor veel andere christenen en voor moslims. De Mariakapel in Wijk bij Duurstede wordt dagelijks door heel wat mensen bezocht, ieder op zijn of haar eigen moment. Op 3 oktober was deze kapel zelfs op NPO 1 prominent in beeld (spoorloos.kro-ncrv.nl/afleveringen/2016/10/03). Mensen komen er om zich even te realiseren dat er meer is tussen hemel en aarde, om Maria te vragen voor iemand te bidden, om een kaarsje op te steken. Op de een of andere manier voelen zeer verschillende gelovigen zich vertrouwd bij haar.

De open bijeenkomst op 22 november is er om meer van  Maria te begrijpen en als voorbereiding op de decembermaand, waarin veel uit deze hoofdstukken gelezen wordt in alle kerken. Je samen inleven in het verhaal dat Lucas vertelt, dat helpt je meer te begrijpen wie Maria is. Deze avond onder leiding van Kees Slijkerman wordt verzorgd door de katholieke groep Jonge Wijn, die zelf wil leren en voor anderen leermomenten aanbiedt. Iedereen is 22 november welkom. Aanvang 19.30 uur. Toegang gratis. Aanmelden kan via b29@stucom.nl of tel. 0343-576946.

Tijdens de vorige open bijeenkomst van de groep Jonge Wijn in het Prinsenhuis werd er aangebeld door een televisieploeg van Spoorloos. Ze hadden een jonge man bij zich, die een turbulent leven achter de rug had, maar mede na een bezoek aan de Wijkse Mariakapel zijn leven weer goed op de rails had gekregen. Ze filmden hem in de Mariakapel en dat werd 3 oktober uitgezonden.

2016-10-04-6-mariakapel-wbd-webgr 2016-10-04-mariakapel-wbdwebgr-uits 2016-10-04-mariakapel-wbdwebgr

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?