Maria-avond op 16 mei

Maria is voor veel mensen een erg belangrijk moederfiguur.
Zij was de uitverkorene die Jezus op de wereld mocht zetten en gedurende het leven van Jezus was zij zijn zorgzame en liefdevolle moeder.
Zelfs na zijn dood was zij de eerste die zijn opstanding uit die dood meemaakte.

Voor veel mensen is haar liefde en zorg voor de ander een voorbeeld. Voor velen is zij de troostende moeder waar je terecht kunt met al je zorgen en problemen.
Bedevaarten naar Lourdes en andere plaatsen waar zij verschenen is en wonderen zijn verricht worden steeds drukker bezocht.

De meimaand is in de katholieke traditie de Mariamaand.
In onze eigen rooms-katholieke kerk aan de Klooster Leuterstraat hebben we op 16 mei een Maria-avond. We komen dan samen om te zingen, te bidden, te luisteren, stil te zijn en elkaar te ontmoeten en onze zorgen en vragen aan Maria voor te leggen. Maria staat centraal. De kerk èn de Mariakapel zijn open. We branden kaarsjes en zetten Maria in het licht.

Iedereen is van harte welkom om samen deze avond te mee te maken.
16 Mei 2018, vanaf 19:00 in de RK Kerk aan de Klooster Leuterstraat.

Wist je trouwens dat de Mariakapel elke dag geopend is? Je kunt daar terecht voor een gebed, het branden van een kaarsje, het opschrijven van uw dank, wens of gebed in het gebedenboek. Je kunt daar ook zomaar in de stilte zijn, om uw gedachten even te laten gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?