Maria-avond op 10 oktober

Maria is voor veel mensen een erg belangrijk moederfiguur.
Zij was de uitverkorene die Jezus op de wereld mocht zetten en gedurende het leven van Jezus was zij zijn zorgzame en liefdevolle moeder.
Zelfs na zijn dood was zij de eerste die zijn opstanding uit die dood meemaakte.

Voor veel mensen is haar liefde en zorg voor de ander een voorbeeld. Voor velen is zij de troostende moeder waar je terecht kunt met al je zorgen en problemen.
Bedevaarten naar Lourdes en andere plaatsen waar zij verschenen is en wonderen zijn verricht worden steeds drukker bezocht.

De oktobermaand is in de katholieke traditie de rozenkransmaand.
In onze eigen rooms-katholieke kerk aan de Klooster Leuterstraat hebben we op woensdag 10 oktober een Maria-avond. We komen dan samen om te zingen, te bidden, te luisteren, stil te zijn en elkaar te ontmoeten en onze zorgen en vragen aan Maria voor te leggen. Maria staat centraal. De kerk èn de Mariakapel zijn open. We branden kaarsjes en zetten Maria in het licht.

Woensdag 10 oktober 19.00 uur Mariaviering: vesper en lezing

De Mariaviering zal deze keer bestaan uit twee gedeeltes:

19.00 uur de viering

19.35 koffie / thee

19.45 uur lezing 

De Marialezing wordt gehouden door drs. Wil van Dort

(religiewetenschapper, theoloog en pastoraal medewerker)

Maria, onveranderd en veranderd geprezen

Maria heeft een belangrijke rol in de katholieke traditie. Als heilige moeder Gods kunnen we altijd op haar terugvallen, om raad vragen en onze zorgen neerleggen. Tevens is door de eeuwen heen Maria als vrouw en moeder van Jezus, een groot voorbeeld voor ons geweest. In onze tijd lijkt dit beeld echter te veranderen. Veel mensen herkennen zichzelf niet altijd meerin de menselijkheid van Maria. Hoe komt dit? Wat is er aan Maria als voorbeeld voor ons veranderd

Wist je trouwens dat de Mariakapel elke dag geopend is? Je kunt daar terecht voor een gebed, het branden van een kaarsje, het opschrijven van uw dank, wens of gebed in het gebedenboek. Je kunt daar ook zomaar in de stilte zijn, om uw gedachten even te laten gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?