Maarten van Rossem bij Bonifatius

Wat denkt Maarten van Rossem over Bonifatius? Van zijn bezoek aan het Bonifatius-Dorestadmonument in Wijk bij Duurstede en aan de Bonifatiusexpositie in Museum Dorestad heeft RTV-Utrecht een tv-programma gemaakt.

 

De uitzending is op donderdag 15 september vanaf 7.00 uur elk uur te zien. Van Rossem gaat in deze uitzending van 15 minuten ook in gesprek met ds. P.L. de Jong, ook al geen onbekende spreker in de media.

De aflevering is vanaf 15 september terug te zien via www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/van-rossem-vertelt. Deze uitzendingen worden ook vaak gebruikt op scholen.

1300 jaar geleden maakte de monnik Bonifatius zijn eerste reis naar het vasteland van Europa. Het was zijn begin als missionaris en het zou nog 38 jaar duren voordat hij als martelaar bij Dokkum zou sterven. Het comité Bonifatius-Dorestad-1300-jaar vestigt dit jaar met het boek Bonifatius in Dorestad (verkrijgbaar in de boekhandel) en activiteiten de aandacht op de betekenis van Bonifatius voor de ontwikkeling van Midden-Nederland en van heel Europa. De Bonifatius-Dorestadexpositie is tot 7 december te zien in Museum Dorestad, elke dinsdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur

 MaartenbijReliefsteen-1Info: www.dorestadonthuld.nl/bonifatius.html

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?