Lustrumeditie Booksteps Wandeltocht – wandelen voor boeken!

image imageOp zaterdag 15 maart a.s. organiseert De Arbeiderspers |A.W. Bruna Uitgevers voor de vijfde keer samen met Booksteps een mooie wandeltocht in het buitengebied van Wijk bij Duurstede. De wandeltocht heeft twee doelen: genieten van de prachtige omgeving én meehelpen aan het verkrijgen van lees- en schoolboeken, zodat door beter onderwijs nog meer jongeren in Noord-Oeganda kans hebben op een betere toekomst!

image image image Booksteps wil lezen en studeren toegankelijker maken voor kinderen in een gebied dat in wederopbouw is na een wrede burgeroorlog die jaren heeft geduurd. Booksteps doet dit door het opstarten van bibliotheken die de bestaande scholen ondersteunen en verbeteren. De bibliotheek vormt een centrale spil in de regio waar omliggende scholen schoolboeken lenen en waar kinderen kunnen lezen en studeren. Elke bibliotheek faciliteert ten minste zes scholen. Inmiddels zijn er drie bibliotheken actief.

Dankzij uw bijdrage kan Booksteps 17.000 leerlingen van 25 scholen in Noord-Oeganda blijvend van lesboeken voorzien. Juist daarom is deze 5e sponsor-wandeling zo belangrijk. En we weten dat het echt helpt: steeds meer kinderen doorlopen succesvol het basis- en middelbaar onderwijs. Kijk voor meer informatie over de wandeling op www.bookstepswandeltocht.nl

Start en finishlocatie
Revius Lyceum, Remus 4, 3962 KT Wijk bij Duurstede

Afstand en starttijd
25 km: 9.00—10.00 uur; 20 km: 9.00—11.00 uur;  15 km: 9.00—12.00 uur; 10 en 5 km: 9.00-13.00 uur

Aanmelden
Op 15 maart 2014 aan de start. € 5,- per deelnemer (Dit bedrag gaat in zijn geheel naar Booksteps.)

.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?