Komende zondag: 1e Heilige Communie

Na het Doopsel is de Eerste Heilige Communie de volgende grote stap in het geloofsleven van het kind. In de regel vindt dit plaats rond het 7de jaar van een kind. Het is een heel bijzonder moment: voor het eerst mag een kind dan deelnemen aan de communie en het Lichaam van Christus ontvangen. Deze eerste deelname aan het sacrament van de eucharistie wordt Eerste Communie of Eerste Heilige Communie genoemd en wordt in het algemeen zeer feestelijk gevierd in de parochie waartoe een kind behoort.

De eerste Communie is één van de drie stappen in de inwijding of initiatie in het christelijke geloof.

  • De eerste stap is de doopsel met water, meestal in het eerste levensjaar van het kind. Door de doop wordt hij of zij opgenomen in de kerkgemeenschap.
  • De tweede stap is de Eerste H. Communie, de eerste keer dat het kind volledig mag deelnemen aan de ‘Maaltijd van de Heer’ of eucharistie en het Lichaam van Christus ontvangt (te communie gaat).
  • De derde stap is het H. Vormsel, wanneer het kind de bijzondere kracht van de H. Geest ontvangt en een “volwassen” lid van de Kerk wordt. Dit gebeurt meestal rond het 12de levensjaar.

Komende zondag krijgen 7 communicanten voor de eerste keer de Heilige Communie uitgereikt. Je bent natuurlijk van harte welkom om dit mee te vieren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?