en van de 20e en 21e eeuw

foto202__Pinksterviering_met_toren

In de 20e eeuw begon de toenadering en verzoening tussen katholieken en protestanten. In de jaren zestig kwam er een wederzijdse dooperkenning en in 1999 een gezamenlijke verklaring over wat in de 16e eeuw een kernpunt was in het conflict: de vraag of we in de hemel komen door geloof in Jezus of door goede werken. Daarover is nu officieel geen verschil van mening meer.
Zie de ‘Gemeenschappelijke verklaring over de rechtvaardigingsleer’, document 0304 op www.stucom.nl.

Wat oecumene betreft is er nog wel een weg te gaan. Er zijn nog veel misverstanden, moeilijkheden en verschillen van inzicht te overwinnen door gebed, studie, gesprek en – in dat alles – het werk van de heilige Geest.

Een bijzonder moment in de toenadering hier in Wijk bij Duurstede was een gezamenlijke pinksterviering op zondagmiddag 12 juni 2011, met meer dan zeshonderd mensen op de Markt en medewerking van alle kerken

foto202__Pinksterviering_met_torenfoto201_pinksterviering_Markt_2011__INB3225publiek

Meer foto’s: http://www.mijnalbum.nl/Album=PIFDRID4 en http://www.reclamefotografen.nl/pinksterviering/

 

Die viering was ‘overrompelend mooi’, zei een van de bezoeksters. De geluidsopname van die pinksterviering kunt u hier horen:

foto203_pinksterviering_Markt_2011_met_pomp

foto204__Pinksterviering_briefjes_in_schaal_leggen
 

 

 

 

Tijdens de viering kon ieder een gebed op een geel briefje schrijven en op deze schaal leggen. Zo kunt u nu met een gebaar en een eigen gebed uw eigen zorgen, last of vragen neerleggen aan de voet van het kruis in de Kloosterhof.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *