Kerken bijeen rond  het boek  ‘Maria, icoon van genade’

Op dinsdag 31 mei is Marcel Sarot, katholiek diaken te Leersum en hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg, te gast in de Open Hof. Hij houdt een inleiding over het boek “Maria, icoon van genade” van de christelijk-gereformeerde theoloog Arnold Huijgen. Dit boek werd het theologisch boek van het jaar 2021 en trok daarmee de aandacht van het Beraad van Kerken. Het Beraad van Kerken organiseert nu deze bezinningsavond voor mensen binnen en buiten de kerken. Een bijzondere afsluiting van de Mariamaand!

Op welke punten kan dit boek ons als christenen van heel verschillende tradities helpen om samen dichter bij Christus te komen? Hoe kan dit boek katholieken en protestanten inspireren en helpen om hun zicht op Maria te verdiepen? Pastor Anton ten Klooster sprak er al veel en lovend over in zijn preek op 15 augustus in onze parochie.

Op de inleiding van Marcel Sarot volgen enkele reacties vanuit de kerken in Langbroek en Wijk bij Duurstede. Aansluitend is de zaal aan de beurt met haar reacties en vragen.

Aanvang 20.00 uur, toegang is gratis.

Locatie: De Open Hof, Kerkstraatje 4, Wijk bij Duurstede

Info: Kees Slijkerman, b29@stucom.nl, tel. 0343-576 946 en Jan Offringa, tel. 06 4989 4905

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.