In gesprek over de kerk van de toekomst

In gesprek over de kerk van de toekomst

Dinsdag 16 oktober hadden we als parochie een forumdiscussie over de Kerk van de toekomst. Hoeveel kerkgebouwen we in de toekomst hebben is niet de belangrijkste vraag. Wat volgens mediapastor Roderick Vonhögen kenmerk zal zijn van de Kerk van de toekomst is: vriendschap. Dat is het centrale dat zal blijven, de vriendschap met Jezus en de vriendschap tussen de leerlingen van Jezus.

De wethoudster die meesprak in het forumgesprek wees op de mogelijkheden van meer samenwerking tussen kerken, ook tussen de Nederlands Gereformeerde kerk, waar zij deel van uitmaakt, en de rooms-katholieke parochie, waarin ze wel eens een stilteviering meemaakt.

Voor jongeren is belangrijk dat het verhaal van Jezus aansluit bij hun concrete leven, werd benadrukt. Verschillende parochianen vertelden enthousiast over de katholieke musicalbeweging KISI-Gods singing kids,waarin op een eigentijdse manier kinderen en tieners handen en voeten geven aan het evangelie. Een mooie impressie van deze boeiende avond staat hier: https://www.youtube.com/watch?v=UhS4bjdKQXw

Kees Slijkerman

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?