Geslaagde week…

Twee geslaagde bijeenkomsten hadden de vijf Wijkse kerken in de Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen. Op maandagavond een maaltijd, op woensdagavond in de dagkapel van de katholieke kerk een programma van samen zingen, bidden en luisteren.

Het thema van deze week voor de eenheid luidde ‘Recht door zee’. De deelnemers spraken maandagavond onder meer over de vraag wat eerlijkheid betekent in oecumenische contacten. Woensdag werd ook gebeden voor alle inwoners van Wijk bij Duurstede, de gemeenteraad, jongeren en hulpbehoevenden. Beide avonden kenmerkten zich door een sterk gevoel van onderlinge verbondenheid en eensgezindheid tussen de aanwezige vertegenwoordigers van de Hervormde Gemeente, Protestantse Gemeente, Katholieke Geloofsgemeenschap Johannes de Doper, Baptistengemeente De Haven en Evangelie Gemeente de Rivier.

In de oecumenische viering van zondag 28 januari pleitte Wim van de Kant voor minder vrijblijvendheid in de oecumenische contacten. De aanwezigen zongen met kerkkoor Cantique meerdere liederen die de eenheid onder de christenen onderstrepen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?