Een nieuwe Mariakapel…

“Wat mooi”, “wauw, “prachtig licht”…

Zomaar wat opmerkingen van bezoekers van de Mariakapel. In het begin van de vakantie is de deur een week gesloten geweest en in die tijd is de kapel opgeknapt. Het was ook hoog tijd. De vele kaarsen en de tand des tijds hebben hun sporen achtergelaten. Het was donker geworden door de roetaanslag en het licht leek steeds minder te worden.

Het laatste zetje werd gegeven door een overleden parochiaan die de collecte bij zijn uitvaart graag voor de Mariakapel wilde besteden.

De verf werd besteld, de noodzakelijke steiger werd gehuurd en de deuren gingen dicht voor bezoekers (maar die konden wel ergens anders terecht…)

Een aantal dagen werd er gereinigd, gesopt, geschuurd, geboend, afgeplakt en geschilderd. Het resultaat mag er zijn, daar is iedereen het over eens.

Als extra wisten we de hand te leggen op een mooie kroonluchter die werd gedoneerd. Deze is antiek en dat bleek wel. De aanslag van vele jaren zat erop en die is met een paar dagen(!) boenen en opwrijven deskundig verwijderd. De bedrading is vervangen en nu hangt er, fier in het midden van de kapel, een prachtige kroonluchter en hebben we mooi licht!
Tegelijk hebben we sensoren aangebracht, zodat het licht alleen aan gaat als er iemand in de kapel is. We zijn tenslotte een Groene Kerk.

Zoals u wellicht weet, is de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela verlegd en loopt deze nu langs onze kerk. Een toepasselijk bord en natuurlijke de noodzakelijke stempel hebben we al. We hebben inmiddels ook een beeld van St. Jacob gekregen en die staat in de kapel, maar wel tussen de bloemen voor Maria. Het zou fijn zijn als die een apart hoekje kan krijgen. Heeft er iemand bijvoorbeeld een mooi, oud telefoontafeltje of zo over? Dan kunnen we daar een klein altaartje van maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.