Katholieke Bonifatiusviering 5 juni

Zondag 5 juni is eenieder welkom bij een dankviering ter ere van de heilige Bonifatius, om 9.30 uur  in de katholieke kerk te Wijk bij Duurstede, Klooster Leuterstraat 35.

Voorgangers zijn Laura de Vries, pastoraal werker van de parochie; en pastor Nico Smit uit Hilversum, permanent diaken, lid van het Bonifatius –Dorestadcomité en op bezoek geweest in de geboortestreek van Bonifatius in Engeland.

De viering bestaat onder meer uit luisteren naar het levensverhaal van Bonifatius, met het koor speciale Bonifatiusliederen zingen en stilstaan bij wat het christelijke geloof in iemands leven en voor de samenleving  kan betekenen.

Na de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten met een kop koffie of thee. Alle deelnemers aan de viering krijgen een mooi aandenken mee. Iedereen is welkom.

1300 jaar geleden kwam de heilige Bonifatius uit Engeland, om bij ons het christelijke geloof  te verkondigen. Wijk bij Duurstede is de eerste plek waar hij zijn werk op het vaste land van Europa begon. 28 mei is de datum van de feestelijk herdenking hiervan in de Grote Kerk. 5 juni is de officiële  feestdag van Bonifatius. Op die datum werd hij in 754 bij Dokkum vermoord. Alle reden dus om op 5 juni in Wijk bij Duurstede zijn leven te gedenken.

Meer activiteiten in dit Bonifatiusjaar: www.dorestadonthuld.nl/Bonifatius_agenda.html

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?