Blijf in mijn Liefde

Oefenen in openheid naar elkaar

Vanaf zaterdagavond 16 januari is op https://vimeo.com/500275481 een video te zien die de gezamenlijke kerken van Wijk bij Duurstede hebben gemaakt in het kader van de jaarlijkse Week van gebed voor eenheid. Het filmpje van zeven minuten bestaat uit korte reacties op Jezus’ woorden ‘Blijf in Mijn liefde, en je zult veel vrucht dragen’. De hervormde gemeente, de baptistengemeente, de protestantse gemeente en de katholieke geloofsgemeenschap hebben elk een eigen inbreng. Ook burgemeester Iris Meerts komt aan het woord.

De keuze voor het thema #blijfinmijnliefde is gemaakt door de oecumenische gemeenschap Grandchamp (Zwitserland) en mag verrassend actueel en bemoedigend genoemd worden in deze tijd van pandemie, fysieke afstand en politieke crisis. “In liefde blijven, levert mij enorm veel op: rust, stilte, verbinding, steun van anderen en van God,” zegt burgemeester Iris Meerts. Ds. Jan Offringa zegt onder meer: “Laten we ons oefenen in openheid naar elkaar en bij alle angst in deze tijd vertrouwen uitstralen naar elkaar.”

Woensdag 20 januari was er op internet om 20.00 uur een kort moment van gebed en evangelielezing (https://tinyurl.com/wvang). Dit als alternatief voor de fysieke bijeenkomst die was voorbereid. Meer over deze kerken: www.kerkenbijduurstede.nl.

Zondag 24 -1 om 11:00 is in de Grote Kerk een dienst van de Protestante Gemeente in Wijk bij Duurstede met dit als thema. Dit zou oorspronkelijk een oecumenische viering zijn, maar ivm Corona gaat dit samen vieren helaas niet door.
U kunt deze dienst thuis volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/2355-Grote-Kerk-Wijk-bij-Duurstede

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.