Bij de begraafplaats op de Steenstraat zijn nieuwe bomen gepland.

Het is alweer ruim een jaar geleden dat de 6 bomen bij de ingang van de RK begraafplaats langs de Steenstraat gekapt werden. De treuressen waren beeldbepalende bomen en versterkten het groene karakter van de begraafplaats. De treuressen bleken niet vitaal meer en de conditie van de bomen was slecht. Ze waren aangetast door de essentaksterfte. Bij de kapvergunning heeft de gemeente een herplantplicht opgelegd voor ten minste 4 nieuwe bomen.

Na een tijdje zonder bomen aan de voorzijde heeft de toegang van de begraafplaats zijn groene entree weer terug. Er zijn 6 nieuwe bomen geplant. De gekozen boomsoort is de zuilbeuk (officiële naam: Fagus sylvatica ‘Dawyck’) die zuilvormig groen wordt (zie bijgevoegde afbeelding). Het is een slanke, zuilvormige boom met rechtopgaande vertakking met in het voorjaar frisgroen uitlopend blad. In de zomer is het blad glanzend donkergroen en in de herfst verkleurt het blad naar bruinoranje. De zuilbeuk past goed bij het karakter en de sfeer van een begraafplaats.

Door het terug planten van 6 nieuwe bomen geven we de entree van de begraafplaats weer haar groene beeldbepalende karakter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?