Bericht uit de Locatieraad

Bestuurswisseling

Al enige maanden geleden heeft een aantal leden van de locatieraad, afscheid genomen en zijn er weer nieuwe leden aangetreden. Wij praten u graag even bij.

Onze dank gaat allereerst uit naar Hans Middelweerd die 4 jaar de voorzitter geweest is. Hij heeft zich samen met René Soulier o.a. ingezet om het kerkhof aan de Steenstraat weer open te houden zodat er binnenkort weer begraven kan worden.

Ook Paula van der Meer, zij was secretaris, heeft na 4 jaar afscheid genomen. Een belangrijke taak ivm de interne en externe communicatie, allerlei documenten, notulen, verslagen en post.

Daarom wil de locatieraad de drie vertrokken leden erg bedanken voor alle tijd en betrokken inzet die zij hebben geleverd aan onze geloofsgemeenschap!

De huidige locatieraad bestaat nu uit:

  • Robbert Peek; hanteert vanaf 1 september 2016 de voorzittershamer en is coördinator van de vrijwilligers;

 

 

 

 

 

 

  • Marcel van de Kant heeft het stokje van Paula overgenomen en is dus secretaris;

 

 

 

 

 

 

  • Hanna Duttenhofer is lid met het profiel Liturgie, zij maakt o.a. de roosters voor de vieringen samen dirigenten, voorgangers en met het secretariaat in Houten;
  • Chris de Bruijn is penningmeester, verzorgt de financiën en de Kerkbalans;
  • Wil Schramowski en Annemieke Bosman zitten erbij als lid van de pastoraatsgroep;
  • voor het profiel diaconie is nog steeds een vacature, helaas.

Ontwikkelingen

De afgelopen tijd heeft de locatieraad zich gebogen over de veranderingen die de verhuur van de pastorie met zich mee bracht. Fijn dat de pastorie nu voor langere tijd is verhuurd aan een pedagogepraktijk en er weer levendigheid is. De verhuur zorgt voor meer financiële stabiliteit voor onze locatie. De verhuur heeft echter ook andere gevolgen; bijvoorbeeld de hoeveelheid vergaderruimtes is minder geworden en er moest ook een oplossing gevonden worden voor de Prinsenhuismaaltijden. Deze (diaconale) activiteit voorziet in een behoefte en die willen we graag voortzetten. Het samen-eten is een hele gezellige manier van samen-zijn.

Door een verbouwing van de “kleine” keuken bij de sacristie zijn we er gelukkig in geslaagd om de Prinsenhuismaaltijden door te laten gaan. De keuken is nog niet helemaal klaar, maar er kan wel al gekookt worden. De maaltijd van 29 januari a.s. kan daarom gewoon doorgaan, nu in de Johannes de Doperzaal. Complimenten aan de verbouwers.

Veel dank zijn we ook verschuldigd aan de kookploeg van de afgelopen jaren, voor de maaltijden en de gezelligheid. Het was bijna een “sterren” restaurant. Dank aan Clémence, Natascha, Vera en Mario die afscheid hebben genomen. De andere dames van de kookploeg blijven o.l.v. Jos Gebbinck de Prinsenhuismaaltijd werkgroep vormen. Veel succes hierbij.

De locatieraad gaat zich de komende tijd verder buigen over o.a. het vitaliteitsonderzoek en de uitkomsten daarvan, de Kerkbalans en financiën, het coördineren van een toekomst- en ontwikkelingsperspectief van onze geloofsgemeenschap. U merkt er is nog veel te doen en te regelen.

One thought on “Bericht uit de Locatieraad”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?