Baarmoeder van licht

Van een bezoekster van de Mariakapel kregen we het volgende bericht:

MatiakapelIn het schemerdonker van de namiddag fiets ik door Wijk bij Duurstede. De kerstverlichting, omhuld door groen, brandt al hoog boven de straten. Op de Klooster Leuterstraat wordt het echt donker. De straatversiering ontbreekt hier. Het voelt alsof ik letterlijk de duisternis in rijd en het fietsen zwaarder wordt. Of is het de bedoeling dat ik hier stop?

Mijn oog valt op een open deur. Het is de ingang naar de Maria kapel van de Johannes de Doper kerk. In een opwelling stap ik af en zet mijn fiets tegen het ijzeren hek. Door de openstaande deur ga ik naar binnen, benieuwd naar wat ik aantref.

lees meer….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?