Allerzielen 2017

Op donderdag 2 november is het Allerzielen, een jaarlijks terugkerende dag waarop de katholieke kerk alle overleden gelovigen gedenkt. Ook in Wijk bij Duurstede en Cothen willen we deze gedachtenis bewust en met aandacht houden.

Op deze dag is er een viering in beide katholieke kerken, zowel in Cothen als in Wijk bij Duurstede, waarin we zullen bidden voor de overledenen en in het bijzonder voor de eigen parochianen die in het afgelopen jaar gestorven zijn.

Wij nodigen iedereen uit om aan deze viering deel te nemen, zeker ook familieleden en andere betrokkenen zijn uiteraard van harte welkom.

De vieringen in Cothen en Wijk  beginnen om 19.00 uur.

Het zal misschien niet gemakkelijk zijn om aan deze viering deel te nemen. Het verdriet om het verlies is immers vaak nog vers. Maar tegelijk kan samen vieren en gedenken ook vrede geven. Wij komen bijeen in het geloof dat Hij, die de dood heeft overwonnen, ook ons tot eeuwig leven zal brengen. Een eeuwig leven bij Hem, bij wie – zo bidden wij – onze overleden dierbaren nu reeds mogen zijn.

Voorafgaand aan de viering in Wijk bij Duurstede is de rk begraafplaats aan de Steenstraat open van 18:15u-18:45 u. U krijgt een graflichtje en de graven zullen gezegend worden.

Na vieringen, om 20.30 uur, zal er vervolgens een plechtigheid zijn op de begraafplaats Groenewoud, waarbij daar de graven en urnen gezegend zullen worden. Face to Face zal voorafgaand aan de plechtigheid en ook naderhand zingen.
Op de begraafplaats Groenewoud zult u ook een graflichtje krijgen om bij het graf of de urn van uw overleden dierbare te plaatsen. Na afloop van de rondgang op de begraafplaats is er koffie of thee, verzorgd door uitvaartondernemer Smorenburg.

Wij begroeten u graag op 2 november in onze kerken en op de begraafplaatsen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?