Lees samen de bijbel op een speciale manier!

Met een groepje parochianen lezen we de Bijbel op een speciale manier: Lectio Divina.

En dat is een feest, elke keer! We proberen natuurlijk de tekst te doorgronden maar zijn eigenlijk nog meer bezig met het tot onszelf laten doordringen van de diepere imhoud tekst, van de betekenissen en het gevoel wat we eruit kunnen halen.

Verrassend, louterend en ook vooral ontspannend is het om te merken dat de woorden hun hun eigen weg vinden in je geest als je dat maar toelaat. Het is prachtig om de actualiteit van die eeuwenoude teksten te ervaren.

WiI je ook verrast worden en je persoonlijke Bijbelervaring uitdiepen? Dat kan, je bent van harte welkom!! Een nieuw seizoen van de Bijbelleesgroep van de Paus Johannes XXIII parochie in de pastorie is al gestart in Cothen, maar je kunt nog gemakkelijk aanhaken! Op zeven dinsdagavonden, 1 x per 6 weken) komen wij bij elkaar. We lezen korte passages uit het Evangelie die speciaal zijn geselecteerd. We zijn samen stil en nemen in stilte de tekst tot ons. In twee rondes delen we wat ons opvalt, waar we door geraakt worden, of wat God ons zou willen zeggen door deze tekst. Aan het eind sluiten we af door alles wat we hebben mogen horen en delen voor te leggen in gebed, desgewenst in stilte. Iedereen is daarbij uitgenodigd om mee te doen.

Voor wie het is? Iedereen van een jaar of 18 of ouder is van harte welkom. Je hoeft niet veel kennis te hebben van geloof of Bijbel. Het enige wat we van je vragen is je open te stellen voor het Woord.

De opzet van de avond zal de eerste keer worden uitgelegd. Vanzelfsprekend kun je ook één of twee keer kijken of het wat voor je is. Vooraf aanmelden is gewenst, met je/uw naam, e-mailadres en telefoonnummer, bij het secretariaat: info@pj23.nl.

De volgende avond is dinsdag 19 november in de pastorie in Cothen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Contact per whatsapp?