
Misschien zou u wel eens met anderen een kaartje willen leggen,
Een kletspraatje willen houden, gewoon zomaar voor de gezelligheid over koetjes en kalfjes.
Misschien wilt u even de krant lezen of een tijdschrift inkijken onder het genot van een kopje koffie of thee. Dat kan.
Heeft u kinderen geen probleem, ook die zijn welkom.
Elke woensdagochtend is er van 9.30 uur tot 12.00 een vrije inloop in het Prinsenhuis, Kloosterleuterstraat 37, Wijk bij Duurstede.
Wees welkom! Hoe meer zielen hoe meer vreugd.
Voor diezelfde inloop zijn we nog op zoek naar gezellige tafelkleedjes en andere leuke accessoires om de ruimte wat op te fleuren. Of misschien heeft u nog kleine gezelschapspelletjes over.
Ook als u ideeën ( spetterende, inspirerende) heeft voor de invulling van de inloop horen we dat graag van u.
Voor deze ochtend zijn enthousiaste gastvrouwen en gastheren van belang, om een ieder zich welkom te laten voelen. Heeft u het idee dat u mensen op hun gemak kunt stellen, een gezellig spelletje kaart of rummikub of….. kunt spelen of iets anders gezelligs………meld u aan en overleg wanneer u gastvrouw of gastheer wilt zijn.
We zien u graag.
Bijna elke laatste zondag van de maand wordt er in het Prinsenhuis gekookt door vrijwilligers van de Rooms Katholieke kerk voor doorgaans wat oudere mensen die graag gezellig onder de mensen willen zijn. Iedereen is van harte welkom, ongeacht al dan niet een geloofsachtergrond.
Vanaf 16.00 uur is er ontvangst aan de Klooster Leuterstraat 37 met een drankje en een hapje, waarna er een driegangendiner volgt. De maaltijd wordt afgesloten met een kopje koffie of thee, waarna iedereen rond 18.30/19.00 uur weer vertrekt naar huis. Er wordt een bijdrage gevraagd in een gesloten enveloppe van € 6,-, maar wie minder kan missen mag geven wat hij of zij wilt.
U wordt gebeld door Gemma van Rooijen, afmelden kunt u doen per telefoon bij het secretariaat op het telefoonnummer 571216. Is er niemand, spreek dan de boodschap met uw telefoonnummer in en met hoeveel mensen u (niet) komt eten. Op dit moment hebben we ruime 30 gasten die komen eten.
Omdat we niet genoeg ruimte hebben om meer gasten te ontvangen is er momenteel een wachtlijst.
Er is een bloeiende bijbelleesgroep. Op dinsdagavonden komen we bij elkaar. We lezen korte passages uit de brieven van Paulus. Lectio divina betekent dat we de tekst mediterend lezen. We proberen niet alles te begrijpen. Het is geen studie. We willen eenvoudigweg ons hart openen voor God die van ons houdt. Hoe ontmoeten wij God door deze woorden? Hoe komen wij dichter bij Jezus? Welk woord of welke gedachte nemen we mee voor ons leven hier en nu?
We zijn samen stil. En in verschillende rondes delen we wat ons opvalt, waar we door geraakt worden, of wat God ons zou kunnen zeggen door deze tekst. Aan het eind sluiten we af door alles wat we hebben mogen horen en delen voor te leggen aan God in gebed. Iedereen is daarbij uitgenodigd om mee te doen.
Voor wie is het?
Iedereen vanaf een jaar of 18 is welkom. Je hoeft niet veel kennis te hebben van geloof of Bijbel. De opzet van de avond zal de eerste keer worden uitgelegd. Er zijn verschillende rollen of taken in de groep die we zullen wisselen en verdelen (koffie verzorgen, koekje verzorgen, avondleider en beelddrager). Vanzelfsprekend kun je één of twee keer kijken of het wat voor je is.
Vooraf aanmelden is gewenst,
met je/uw naam, e-mailadres en telefoonnummer, bij pastoraal werker Laura de Vries: e-mail pwldevries@gmail.com.
Plaats is de vergaderzaal in de pastorie in Cothen, nabij Rozenplantsoen 17. Data (bij voldoende aanmeldingen): 2015: 15 september, 20 oktober, 1 december, 2016: 12 januari, 16 februari, 29 maart, 10 mei en 14 juni. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Een vrijwillige bijdrage is welkom.
KOM EN ZIE
Er gaat een nieuwe geloofsvorming van start: Kom en Zie. Op 25 september is hierover in Wijk bij Duurstede om 20:00 uur een informatieavond. Deze vorming omvat zes donderdagavonden in oktober en november. De start is op 9 oktober.
Deze vorming lijkt op de vorming Opnieuw beginnen, die in 2013 werd gegeven, maar is nog toegankelijker voor mensen die vrijwel geen geloofskennis hebben. De thema’s zijn: “Jij bent uniek “, “Als iemand met je meegaat”, “Opdat jouw leven lukt”, “Laat van je houden”, “Jou is vergeving geschonken” en “Wat jou enthousiast kan maken”. Hieraan kan nog worden toegevoegd een avond over “Jouw ‘ja’ is nodig”. Na elke bijeenkomst krijgen de deelnemers ook teksten mee om thuis dagelijks 10 minuten mee bezig te zijn.
Plaats: informatie avond en de vorming zelf zijn in het Prinsenhuis naast de katholieke kerk, Klooster Leuterstraat 37 te Wijk bij Duurstede. Data: 9, 16 en 30 oktober; 13, 20 en 27 november.
Deze vorming wordt gegeven door een team van medewerkers, die ook de vorming Opnieuw beginnen hebben gegeven of gevolgd. Graag willen zij hun enthousiasme delen met velen.Ook pastoraal werkster Laura de Vries werkt mee.
Aanmelding en inlichtingen: Kees Slijkerman, catechese@johannesdedoper.net, telefoon 0343-578814 of 576946. Voor de informatieavond op 25 september is aanmelding niet nodig.
De vorming ‘Jonge wijn in nieuwe zakken’ beslaat twaalf avonden. De thema’s zijn:
– Het woord van God draagt vrucht
– Leven met Gods woord
– God aan het woord laten
– Groeien in gebed
– Een persoonlijke relatie met God onderhouden
– Een zegen zijn voor elkaar
– Het leven delen met anderen
– Gemeenschap vormen
– Crisissen op de geloofsweg
– Geroepen om Kerk te zijn
– De eigen charisma’s ontdekken
– Werken in de wijngaard van de Heer
Deze vorming is speciaal geschikt voor mensen die een vorming hebben gedaan als bijvoorbeeld ‘Opnieuw beginnen’, ‘Adem van leven’ of de Alpha-cursus. Elke relatie kan alleen tot bloei komen door daar in te investeren. Deze vorming helpt je om je relatie met God te laten groeien. De naam van deze katholieke vervolgvorming verwijst naar Marcus 2,22 waar Jezus zegt: ‘jonge wijn moet in nieuwe zakken’. Voor wat er groeit aan nieuw geestelijk leven zijn ook nieuwe vormen van gemeenschap nodig. Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden voor de startavond op dinsdag 28 januari in het Prinsenhuis naast de r.-k. kerk.
De vorming ‘Opnieuw beginnen’ zal in het najaar weer aangeboden worden. Belangstellenden kunnen zich al melden.
Inlichtingen/aanmelding: Kees Slijkerman, aanspreekpunt catechese in de Johannes de Dopergemeenschap in Wijk bij Duurstede, tel. 576946, Birkastraat 29, b29@stucom.nl.
Op donderdagavond 24 september is er in Wijk bij Duurstede een informatieavond over de vormingscursus ‘Door de Geest geleid’. Een eenvoudige korte cursus van vier donderdagavonden, die op 8 oktober van start gaat.
Tijdens de informatieavond, die om 19.30 uur begint, is er een uiteenzetting, kunt u vragen stellen en kennismaken met de organiserende groep. Die groep heeft Jonge Wijn. Het is een open geloofsgroep binnen de parochie Paus Johannes XXIII. Deze groep is ontstaan uit eerdere vormingscursussen. De leden willen elkaar en anderen helpen het geloof, Bijbelse inspiratie en het dagelijks leven met elkaar te verbinden.
Iedereen kan aan de vorming Door de Geest geleid deelnemen; u hoeft geen Bijbelkennis te hebben. Het gaat over de deelthema’s De Geest aangekondigd: hoe de Geest in het Oude en Nieuwe Testament werd aangekondigd; De Geest ontvangen: hoe mensen de Geest ontvangen hebben en wat dat in hen teweeg bracht en In gemeenschap van Geest: hoe de Geest gemeenschap schept en aanzet tot eensgezindheid, verdraagzaamheid, vergevingsgezindheid en daden van naastenliefde (zie www.kcv-net.nl/kcv/a/4071).
Informatieavond en bijeenkomsten zijn in het Prinsenhuis naast de katholieke kerk, Klooster Leuterstraat 37 te Wijk bij Duurstede. Voor de informatieavond hoeft u zich niet aan te melden. Info: www.kcv-net.nl/kcv/a/4071, telefoon 0343-576946, b29@stucom.
Alle informatie staat ook hier.
De Huiskamergroep 5G is jaren geleden ontstaan uit een groep tieners die regelmatig bij elkaar kwamen om elkaar te ontmoeten, samen te lezen, een film te bekijken of een gezellige avond te hebben. Een aantal deelnemers komt nu nog steeds bij elkaar (en is de 30 al gepasseerd!). In de activiteiten-agenda kunt u zien wanneer ze in Wijk bij Duurstede bij elkaar komen. Meestal is dit op een vrijdagavond. De onderwerpen varieren van een bezoek aan een klooster, een inleiding over sterrenkunde tot samen bidden.
Gebedsgroep Kromme Rijnstreek komt eens per 14 dagen samen in het Prinsenhuis van 19.30 tot 21.00 uur. Programma: Elkaar ontmoeten met koffie /thee en koek, zingen, bidden, een stukje uit de Bijbel lezen en daarover spreken. In informele sfeer, met persoonlijke aandacht voor elkaar en ruimte voor inbreng door ieder. Meestal onder leiding van Kees Slijkerman, bij wie u zich ook kunt aanmelden: b29@stucom.nl, tel. 0343-576946.
Het aantal deelnemers varieert van 4 tot 7, komend uit Wijk bij Duurstede en Cothen.
De liederen zijn vooral gebeden tot God en komen uit de bundel Zing een nieuw lied. Ze worden afgewisseld met vrij gebed en andere gebeden die de deelnemers zelf meebrengen. En er is ook stilte om te luisteren naar God.
Deze geloofsgroep in onze parochie is sinds 1988 in Wijk bij Duurstede aanwezig en ook verbonden met de wereldwijde Katholieke Charismatische Vernieuwing. Zie http://www.kcv-net.nl/kcv/activiteiten/charismatische-gebedsgroepen.
Al ruim 20 jaar is er in Wijk bij Duurstede een kinderbijbelclub: de Wanwee-club.
Ook voor kinderen uit Cothen, Langbroek, Werkhoven, ’t Goy en nog verder. Regel met andere (groot)ouders het vervoer en bezorg de kinderen wat meer vertrouwdheid met God, Jezus en het katholieke geloof. Ze horen een Bijbelverhaal, waar ze over praten, zingen, bidden en knutselen.
Eenmaal per maand (1 oktober, 5 november etc.) op een maandagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur in het Prinsenhuis naast de r.-k. kerk, Klooster Leuterstraat 37, Wijk bij Duurstede.
Alle kinderen van 6 tot 12 jaar zijn welkom.
Inlichtingen en aanmelding: fam. Slijkerman, tel. 576946, catechese@johannesdedoper.net.
Face to Face in actie !
Sluit je aan, wordt lid van de club van Face to Face, niet om te komen zingen, maar om iets te doen voor je medemens. Eens in de maand verzorgen wij in de kerk een gezinsviering. Een viering speciaal voor kinderen en de familie. We luisteren naar een verhaal en zingen vrolijke liedjes met het kinderkoor. In de kerk staat het geloof centraal. Heel belangrijk daarbij is het geloof in de ander. Jouw betrokkenheid naar anderen, je inzetten voor anderen, opkomen voor anderen, anderen helpen en ervoor elkaar zijn. Dit willen wij ook doen! Samen met jou!
Wij komen in actie voor de ander! Voor het zieke meisje, voor de oudere meneer, voor de gehandicapte, voor mensen om ons heen. Wat we doen verschilt per actie. De ene keer maken we kaarten, maar een andere keer is dit een inzamelingsactie zijn. Maar ook het maken van Palmpasenstokken, kerststukjes of lampionnen met Sint Maarten staan op het programma.
Weet jij iets of iemand waarvoor je in actie wilt komen? Laat het ons weten. Mail jou idee naar carolevanginkel@hotmail.com
Regelmatig hebben we een workshop voor kinderen en voor volwassen over “Sterren en Religie”. Onder de inpirerende leiding van Karin Heesakkers (www.kleinkracht.nl) krijgen we een inleiding over een bepaald onderwerp vanuit de sterrenkunde en we verbinden er samen de religieuze betekenis aan.
De Ster van Bethlehem, de Oerknal en andere onderwerpen zijn al langs geweest, andere onderwerpen volgen nog
-
di, 06 jun 2023 19:00 Gebedsgroep Barbara S.
-
vr, 16 jun 2023 19:30 Bijeenkomst 5G
-
di, 20 jun 2023 19:00 Gebedsgroep Barbara S.
-
di, 04 jul 2023 19:00 Gebedsgroep Barbara S.
-
vr, 07 jul 2023 19:30 PCI vergadering
Voor meer informatie: www.driekoningenvoettocht.nl

meevieren
-
zo, 28 mei 2023 : 09:30 - 10:30 Oecumenische viering
Klooster Leuterstraat 35 3961 AX Wijk bij Duurstedemet pw M. Hettinga m.m.v. Koor Face to Face
-
zo, 28 mei 2023 09:30 Oecumenische viering
Routemet pw M. Hettinga, ds Jan Offringa en ds Henk Steinvoort
-
zo, 28 mei 2023 11:00 Pinksterfeest op de markt
Pinksterfeest op markt, na de viering in onze kerk gaan we met zijn allen naar de markt, daar sluiten ook kerkgangers uit andere kerken aan en hebben we een Pinksterfeest met veel muziek.
-
za, 03 jun 2023 : 19:00 - 20:00 Woord- en communieviering
Klooster Leuterstraat 35 3961 AX Wijk bij Duurstedemet diaken V. van der Helm m.m.v. Koor Face to Face
-
za, 03 jun 2023 19:00 Woord- en communieviering
Woord- en communieviering met diaken V. van der Helm m.m.v. Koor Face to Face
-
vr, 09 jun 2023 : 18:30 - 19:30 Woord- en communieviering
Gansfortstraat 4 3961 CR Wijk Bij Duurstedemet pw. L. Weijman
-
vr, 09 jun 2023 18:30 Woord- en communieviering in het E&E
Routemet pw. L. Weijman
-
zo, 11 jun 2023 : 09:30 - 10:30 Woord- en communieviering, Gezinsviering
Klooster Leuterstraat 35 3961 AX Wijk bij Duurstedemet werkgroep m.m.v. Koor Face to Face
-
zo, 11 jun 2023 09:30 Woord- en communieviering, gezinsviering
Routemet zang van Face to Face
-
za, 17 jun 2023 : 19:00 - 20:00 Eucharistieviering
Klooster Leuterstraat 35 3961 AX Wijk bij Duurstedemet pastoor F. Hogenelst m.m.v. Koor Face to Face
-
za, 17 jun 2023 19:00 Eucharistieviering
Eucharistieviering met pastoor F. Hogenelst m.m.v. Koor Face to Face
-
zo, 25 jun 2023 : 09:30 - 10:30 Woord- en communieviering
Klooster Leuterstraat 35 3961 AX Wijk bij Duurstedemet werkgroep m.m.v. Koor Face to Face
-
zo, 25 jun 2023 09:30 Woord- en communieviering
Woord- en communieviering met Frans Bosman m.m.v. Koor Face to Face
Johannes de Doper feest
-
za, 01 jul 2023 : 19:00 - 20:00 Woord- en communieviering
Klooster Leuterstraat 35 3961 AX Wijk bij Duurstedemet werkgroep
-
za, 01 jul 2023 19:00 Woord- en communieviering
Routemet werkgroep
-
vr, 14 jul 2023 : 18:30 - 19:30 Woord- en communieviering
Gansfortstraat 4 3961 CR Wijk Bij Duurstedemet werkgroep
-
zo, 16 jul 2023 : 09:30 - 10:30 Eucharistieviering
Klooster Leuterstraat 35 3961 AX Wijk bij Duurstedemet pastor O. Swijnenberg
-
zo, 16 jul 2023 09:30 Eucharistieviering
Eucharistieviering met pastor O. Swijnenberg
Onze reguliere vieringen zijn afwisselend op zaterdagavond om 19:00 en op zondagochtend om 09:30.
Eucharistie, Woord- en Communie- en Woord- en Gebedsdiensten wisselen elkaar af, voorgegaan door een priester (de Eucharistievieringen) of een pastoraal werker cq eigen voorganger. Op de Vieringenkalender kunt u precies zien wanneer welke viering is.
-
Voel je uitgenodigd voor en welkom in onze volgende ontmoeting: zaterdag, 03 jun 2023 19:00 Woord- en communieviering
Woord- en communieviering met diaken V. van der Helm m.m.v. Koor Face to Face
Samen kerk, in de kerk en thuis! Wees welkom bij ons in Wijk bij Duurstede.
Enkele malen per jaar organiseren wij een Samen Kerk viering. Deze viering is niet alleen binnen in onze eigen kerk, maar je kunt ook vanuit je eigen plek meedoen. We zenden uit via internet (beeld en geluid of alleen geluid). Het boekje voor de viering, de teksten en liederen, staat ook op de website. Je kunt meedoen door zelf mee te zingen en te bidden, maar ook door berichten te sturen die we dan op deze website delen en ook in de kerk projecteren. Je kunt (korte) gebeden opgeven die we in de viering samen zullen bidden, kortom: Je kunt waar je ook bent actief meevieren, verbonden met de mensen in de kerk en ook verbonden met de mensen die meedoen vanaf een andere plaats. Samen Kerk vieren ook al zitten we niet bij elkaar. Muziek, woord en gebed verbinden ons.
De viering zal worden voorgegaan door eigen parochianen en alle koren van onze parochie werken hier aan mee. Geen overweging maar wel veel samenzang
dat staat in deze viering voorop dus: SAMEN zingen, SAMEN bidden, SAMEN actief kerk zijn.
Voor meer informatie: www.samenkerk.net
Als we eucharistie vieren, dan worden daarvoor twee dingen gebruikt: brood en wijn. Dat heeft alles te maken met het Laatste Avondmaal van Jezus met zijn leerlingen. Ook daar gebruikte Jezus brood en wijn. Brood en wijn worden – zo geloven wij dat – in de eucharistie Lichaam en Bloed van Christus. Als we ter communie gaan, dan mogen we dit lichaam ontvangen. En we mogen zo het lichaam worden. Dat betekent: we mogen leven in sterke verbondenheid met Hem en met alle anderen die in zijn gemeenschap (zijn Lichaam) leven.
Bij de communie is het niet alsof het Lichaam wordt verdeeld, zodat elke hostie maar een ‘stukje lichaam’ is. Elke hostie, elk deel van het brood, doet een gelovige volledig deel hebben aan het Lichaam van Christus. Evenmin heeft iemand die ook de wijn drinkt meer deel aan het Lichaam van Christus dan iemand die dat niet doet. Iedereen is daarin gelijk.
Volgens de liturgische voorschriften moet de priester altijd zelf eerst communiceren, voordat hij de communie uitreikt aan de gelovigen. Nu zijn er gelovigen die het niet netjes vinden dat de priester als eerste ter communie gaat; sommigen zien het zelfs als een teken dat de priester zich ‘boven de mensen’ opstelt en zich ‘beter’ zou voelen dan de parochianen. Ze hebben er dan ook kritiek op. Deze kritiek lijkt ingegeven door de beleefdheidsnorm, die stelt dat de gastheer zijn gasten voor laat gaan.
De priester is echter geen gastheer. Hij is voorganger. In de Eucharistie is Jezus natuurlijk zelf de gastheer, Hij nodigt ons uit aan zijn tafel. Als de priester als eerste de communie ontvangt, voordat hij deze uitreikt aan de gelovigen, is dat dus geen uitdrukking van een misplaatst ‘superioriteitsgevoel’. Integendeel: het laat zien dat ook hij ‘ontvanger’ is, en daarin de gelovigen voorgaat. Je kunt tenslotte alleen uitdelen wat je eerst zelf ontvangen hebt!
Regelmatig hebben we een Woord- en Gebedsviering. Deze is altijd gericht op een thema, hetzij het thema wat naar voren komt uit het liturgisch rooster, hetzij een thema waarvan wij vinden dat het op dat moment meer van pas komt. De voorganger(s) doen hun best om dat thema zo goed mogelijk over het voetlicht te krijgen.
Een Woord- en Gebedsdienst kent geen uitreiken van de Heilige Hostie, we concentreren onze hier op de boodschap zelf.
De gezinsviering is bij uitstek toegespitst op gezinnen met kinderen. Teksten en gebeden zijn eenvoudig gehouden zodat iedereen mee kan doen. Het kinderkoor zingt de mooiste liedjes.
Meestal gaat een eigen voorganger voor, dan is voor de kinderen (en de ouders!) herkenbaar.
In de advent en in de vastentijd verzorgt het Face to Face koor op zaterdagavonden diverse Taizevespers.
Bij een Taizévesper, staat het kruisbeeld van Jezus centraal , en ligt het accent op het samen zingen van Taizeliederen afgewisseld met stilte en gebed.
Taizé is een plaatsje in Frankrijk waar in 1940 een nieuwe gemeenschap is opgericht. Vanaf het einde van de jaren ’50 komen er steeds meer jongeren naar toe.
Ze proberen daar gezamenlijk vanuit hun geloof de zin van hun leven te ontdekken. Ze bereiden zich voor om verantwoordelijkheid op zich te nemen in hun eigen leefsituatie.
In de week vóór Pasen is er in onze kerk een uitvoering van The Passion of Christ. Een uniek gebeuren uitgevoerd door muzikanten, lezers, zangers en zangeressen uit Wijk bij Duurstede. The Passion of Christ is een muzikale vertelling van het lijdensverhaal van Jezus. Zijn laatste uren van leven, zijn kruisiging en opstanding. Wat gebeurde er precies met Jezus; hoe stierf hij en waarom? En wat is de betekenis van dit verhaal in onze tijd? Een verhaal wat gaat over pijn en verraad, maar vooral over hoop. Liederen en muziek uit deze tijd, verbinden het verhaal van toen met nu en laten je het Paasverhaal echt beleven. Geen klassieke of religieuze muziek maar hedendaagse veelal Nederlandstalige popsongs en nummers uit Jesus Christ Superstar, zullen de gelezen teksten van het lijdensverhaal met elkaar verbinden. De teksten komen van de hand van Rebecca Onderstal. Het geheel wordt muzikaal uitgevoerd door het Face to Face koor én het koor Eigen Wijs en ook het kinderkoor van Face to Face is te horen op deze avond, het geheel staat onder leiding van Tom van Ginkel. Voor meer informatie kijk op de sites van : www.zininwijkbijduurstede.nl en www.facetofacekoor.nl
Pinksterviering
Eerste Pinksterdag vieren wij de interkerkelijke Pinksterviering in de openlucht, georganiseerd door kerken uit de gemeente Wijk bij Duurstede. De viering wordt gehouden op de Markt voor de Grote Kerk en begint om 14.00 uur. Met muziek, sprekers uit de verschillende kerken en een pinkstervuur wordt op de Markt in Wijk bij Duurstede zichtbaar wat het Pinksterfeest betekent. De afgelopen openluchtvieringen waren druk bezocht en brachten veel positieve reacties. Muziek speelt een belangrijke rol tijdens de Pinksterviering: een gelegenheidskoor olv Tom van Ginkel maken er een muzikaal feest van. Iedereen is van harte welkom!
Initiatief en organisatie: Leden van de verschillende kerken en geloofsgemeenschappen: De Baptistengemeente de Haven Wijk bij Duurstede, Hervormde Gemeenten Wijk bij Duurstede en Overlangbroek, Protestantse Gemeenten Wijk bij Duurstede en Cothen, Rooms Katholieke Kerk Wijk bij Duurstede en Cothen.
Voor meer informatie: Facebook Pinksteren bij Duurstede
In de vastentijd en advent is er kinderwoorddienst. De kinderen (die willen) mogen dan tijdens de viering mee naar het Prinsenhuis waar zij onder leiding van Annemieke en Jolien Bosman werken aan een speciaal voor hun geselecteerd project. Zij zijn altijd erg enthousiast als ze er over vertellen!
Er wordt voor gezorgd dat ze op tijd terug zijn in de kerk voor de H.Communie.
Een kerkelijke uitvaart kan op verschillende manieren worden vormgegeven, afhankelijk van de wensen van de overledende/nabestaanden en de voorganger. Dit wordt samen georganiseerd.
Over het algemeen zingt het Dameskoor, maar in voorkomende gevallen krijgen de dames versterking of zingt Face to Face.
Desgewenst kan er de avond voor de uitvaart een Avondwake worden gehouden. Eigen voorgangers van onze geloofsgemeenschap bereiden dit samen met de nabestaanden voor. Het is een wake van de gemeenschap voor de overledene en er is dan ook veel vrijheid om dit in te vullen.
Via de uitvaartondernemer wordt eea geregeld.
Jaarlijks met Allerzielen nodigen wij de nabestaanden uit van de overledenen sinds de vorige Allerzielen viering. In een stemmige viering gedenken en herdenken wij samen. Natuurlijk staat het Licht centraal.
Na de viering is er gelegenheid om naar de begraafplaatsen te gaan waar, op uw verzoek, het graf van een dierbare kan worden gezegend.
U bent van harte welkom, de ervaring leert dat dit een waardevolle bijeenkomst is en vaak troost geeft.
Vesperdiensten: nieuw perspectief voor een oud gebed
De oorsprong van het getijdengebed, waarvan de vesperdienst een onderdeel is, moeten we zoeken in de oudtestamentische joodse gebedsliturgie van het dagelijkse avond- en morgengebed. Daarbij dienen we wel in het oog te houden dat voor de joden de dag ’s avonds begint. De nacht is het beeld voor lijden en dood. Met de dageraad begint het nieuwe leven. Het wordt pas licht door het donker heen. Deze twee belangrijke momenten, het vallen van de avond en het aanbreken van de nieuwe dag, worden al vanouds gemarkeerd door het avond- en morgengebed.
Ook Jezus, als vrome jood, onderhield het dagelijks gebed. Op talloze plaatsen in de evangelies wordt vermeld dat hij zich terugtrok om te bidden. Hij wijst ook zijn leerlingen ‘op de noodzaak om altijd te bidden en niet op te geven.’(Lc. 18,1) Deze opdracht van Jezus heeft in de loop der eeuwen vorm gekregen in het kerkelijke getijdengebed.
Het getijdengebed tot Vaticanum II
Al in de eerste eeuwen van het christendom kwamen de gelovigen iedere dag met de bisschop en de priesters bijeen voor het morgen- en avondgebed. Gezongen psalmen vormden de kern van deze gebedstijden. Later ontwikkelde zich uit deze gebedspraktijk het getijdengebed of officie met zijn zeven gebedstijden. Tegelijkertijd vonden andere ontwikkelingen plaats: het getijdengebed werd het exclusieve domein van priesters en monniken, waarbij de deelname van de gewone gelovigen op de achtergrond raakte en later zelfs geheel verdween. Bovendien ontstond het gebruik om het getijdengebed niet meer gemeenschappelijk, maar privé te bidden. Iedere priester bad dagelijks voor zichzelf de getijden uit zijn brevier. Alleen in kloosters en kapittelkerken werden de getijden nog gezamenlijk gezongen door de monniken respectievelijk de kanunniken.
Vernieuwing
Pas in de vorige eeuw bracht Vaticanum II de wel zeer gewenste vernieuwing in het getijdengebed. De belangrijkste verandering is dat het getijdengebed is teruggegeven aan de gelovigen. In 1990 verscheen de Nederlandse vertaling van het nieuwe getijdenboek. Het aantal gebedstijden is – in grote lijnen – teruggebracht naar drie: het morgengebed, het gebed overdag en het avondgebed. Het gebed overdag is weer verdeeld in gebeden vóór, op en na de middag. Naast genoemde onderdelen kunnen ook nog een lezingendienst en een dagsluiting gehouden worden. In de algemene inleiding op het getijdengebed wordt meermalen benadrukt dat het uiterst belangrijk is dat de getijden gezamenlijk worden gevierd door het gehele godsvolk. Omdat het Getijdenboek in de praktijk voor gewone gelovigen wat moeilijk te gebruiken is, werd in 2005 door de Nationale Raad voor Liturgie het Klein Getijdenboek uitgegeven, dat gemakkelijker toegankelijk is.
Vespervieringen in deze tijd
Het sterk teruglopend aantal priesters zal in toenemende mate behoefte scheppen aan andere vieringen dan Eucharistievieringen, waarbij altijd een priester dient voor te gaan. Woord- en communievieringen voldoen in zekere mate aan deze behoefte, maar er is tevens vraag naar en ruimte voor kwalitatief hoogstaande vieringen met een meer meditatief karakter.
Een vesperviering is een volwaardige liturgische viering waarin, zoals ook in de andere getijdenvieringen, een dialoog plaatsvindt tussen zowel God en de mens als tussen mensen onderling. Omdat het gaat om deelname aan het officiële getijdengebed van de Kerk, verenigen de deelnemende gelovigen zich tijdens de viering met de gehele kerkgemeenschap in lofprijzing, smeekgebed en voorbede. Een vesperviering heeft als voordeel dat zij gehouden wordt op een moment van de dag dat velen openstaan voor een moment van rust en bezinning: tegen het vallen van de avond.
De orde van dienst
Het is van belang een orde van dienst aan te houden, die langzamerhand voor de deelnemers een vertrouwde weg wordt. De volgorde van de verschillende onderdelen zoals aangegeven in het Getijdenboek voldoet uitstekend voor dit doel. – Openingsvers – Hymne – Twee psalmen met antifonen – Lofzang (Kantiek) – Schriftlezing – Eventueel een korte overweging – Korte beurtzang – Danklied van Maria (Magnificat) – Voorbede – Onze Vader – Slotgebed – Zegen(bede) en wegzending
Variaties in gebeden, gezangen en vormgeving zijn uiteraard mogelijk.
Vóór de viering
Het is uiterst belangrijk dat voor het begin van de viering al een meditatieve sfeer heerst, waarin de mensen tot rust kunnen komen. Alles dient dus tijdig klaargezet en afgesproken te zijn. Serene stilte of passend orgelspel kunnen bijdragen aan het scheppen van de gewenste sfeer.
Begin van de viering
De viering begint met het binnenkomen van de voorganger(s). Eventueel kunnen zij het Licht (brandende kaarsen) en het Boek (bijbel of lectionarium) meedragen.
Hierna zet de voorganger of een van de zangers het openingsvers in. Hierdoor wordt het eerste contact gelegd met God. Wezenlijk voor het openingsvers is dat het met alle aanwezigen in dialoogvorm wordt gezongen.
De hymne
In een hymne wordt niet over God maar tot God gezongen. Het lied eindigt altijd met een eerbetoon aan de Drie-eenheid. In het Getijdenboek staan meer dan tweehonderd teksten van hymnen.
De psalmen
Psalmen vormen de ruggengraat van het getijdengebed. Belangrijk is dat alle deelnemers aan de viering in dialoogvorm kunnen meedoen aan (het zingen van) de psalmen.
Ideaal is als aan de psalm een antifoon voorafgaat die kleur geeft aan het feest van die dag of aan de tijd van het kerkelijk jaar. Na de doxologie aan het eind van de psalm wordt de antifoon herhaald.
De Lofzang (Kantiek)
Een kantiek is een gezang dat zijn tekst ontleent aan de bijbel.
Schriftlezing
Het lectionarium voor de getijdendiensten geeft voor het avondgebed een zeer korte lezing. Het staat natuurlijk vrij om te kiezen voor een andere, wat langere lezing.
Overweging
Deze kan op verschillende manieren vorm krijgen: een stilte van enkele minuten, een korte overweging door de voorganger, een gesprek of meditatieve instrumentale muziek.
Beurtzang
Hierbij krijgen de deelnemers de kans te reageren op de gehoorde lezing.
Lofzang van Maria
Deze vormt het hoogtepunt van het gezongen avondgebed. Door het zingen van deze prachtige tekst sluiten wij aan bij een eeuwenoude traditie. Onder het zingen van deze lofzang zou wierook gebrand kunnen worden op een schaal, daarmee uitbeeldend wat psalm 141,2 zegt: “Laat mijn gebed voor u zijn als een reukwerk, mijn geheven handen als een avondoffer.”
De Voorbede
Na de lectio (lezing), de meditatio (overweging) volgt de oratio (het gebed). De voorbede in het Getijdenboek (daar slotgebeden genoemd) is zeer algemeen gesteld in wat afstandelijke taal. Het verdient aanbeveling een voorbede op te stellen in een taal die wat dichter bij de mensen staat. In Officium staat een aantal gezongen voorbeden. De voorbede kan uitmonden in een ogenblik van stilte, waarin ieder de gelegenheid heeft een eigen gebed te richten tot God.
Het Onze Vader
Als wij gevolg geven aan de oproep van de Heer om te bidden, kan het niet anders of ons gebed mondt uit in het gebed dat hij ons zelf heeft geleerd. Het spreekt vanzelf dat dit gebed ook door allen gezongen kan worden.
Slotgebed
Het slotgebed volgt onmiddellijk op het Onze Vader, zonder inleidend ‘Laat ons bidden’. Dit afsluitend gebed is in het Getijdenboek ook weer zeer algemeen geformuleerd.
Zegen(bede) en wegzending
De vesperdienst wordt afgesloten met de zegen als er een gewijde voorganger is. Een niet-gewijde voorganger spreekt of zingt een zegenbede.
Bent u slecht ter been en wilt u wel naar de kerk? Dat kan! Vrijwilligers bemensen de kerkauto en halen u op tijd op, brengen u naar de kerk en na de viering weer terug.
Belt u maar even met het secretariaat: 0343-571216

Onze geloofsgemeenschap is meer dan het kerkgebouw en de vieringen. Wij hebben zorg voor elkaar! Heeft u behoefte aan een goed gesprek over uw persoonlijke omstandigheden? Neem dan contact op met Annemieke Bosman of Wil Schramowski, zij vormen de pastoraatsgroep.
Op woensdagochtend van 09:00 – 12:00 uur is er één lid van de pastoraatsgroep aanwezig in het Prinsenhuis. De leden zijn ook bereikbaar via de pastoraatstelefoon 06 – 46 18 39 39 en ook per e-mail : pastoraatsgroep@johannesdedoper. Indien nodig zullen zij op uw verzoek een lid van het pastorale team inschakelen.
Natuurlijk is en blijft alles vertrouwelijk wat er wordt besproken!
Schroom niet om contact op te nemen, zij zijn er voor u!
Onze geloofsgemeenschap is meer dan het kerkgebouw en de vieringen. Wij hebben zorg voor elkaar! Heeft u behoefte aan een goed gesprek over uw persoonlijke omstandigheden? Neem dan contact op met Annemieke Bosman of Wil Schramowski, zij vormen de pastoraatsgroep.
Op woensdagochtend van 09:00 – 12:00 uur is er één lid van de pastoraatsgroep aanwezig in het Prinsenhuis. De leden zijn ook bereikbaar via de pastoraatstelefoon 06 – 46 18 39 39 en ook per e-mail : pastoraatsgroep@johannesdedoper. Indien nodig zullen zij op uw verzoek een lid van het pastorale team inschakelen.
Natuurlijk is en blijft alles vertrouwelijk wat er wordt besproken!
Schroom niet om contact op te nemen, zij zijn er voor u!
De leden van onze Pastoraatsgroep zijn er voor het eerste contact, zij zullen u indien nodig en gewenst in contact brengen met een van de pastores van het pastoraal team.
Indien er sprake is van grote spoed voor een ziekenzalving of ziekenzegen kunt u het noodnummer van de pastor van de week bellen: 06-12 94 88 74
Wij komen graag op bezoek bij mensen die daar behoefte aan hebben. De vrijwilligers van de ziekenbezoekgroep komen dan langs en maken een praatje. Wilt u een bezoekje? Neem dan even contact op met de pastoraatsgroep.
De periode van rouw en verliesverwerking is een zware periode voor menigeen. Wij proberen u daarin bij te staan met wat extra aandacht. Indien de uitvaart via onze kerk is geregeld wordt u vanzelf benaderd. Wilt u anders even contact opnemen met de pastoraatsgroep?
Parochiële Caritas Instelling (PCI) Caritas is een traditionele activiteit van de kerk, welke zonder publiciteit wordt verricht. Door veranderingen in het economische klimaat komen werkgelegenheid en positie van sociaal zwakkeren in onze samenleving in de knel. Veranderend beleid en regelgeving van onze Overheid op het gebied van werk, inkomen en sociale voorzieningen zorgen ervoor, dat steeds vaker een beroep zal worden gedaan op de charitatieve instellingen. Een blijvende taak voor ons als Kerkgemeenschap.
Zit u financieel in de knel en wilt u graag contact met de PCI om na te gaan of zij u kunnen helpen? Neem dan contact op met de PCI: wijkbijduurstede.pci@pj23.nl of met de pastoraatsgroep. Zij helpen u graag verder!
Natuurlijk blijft alles vertrouwelijk.
Met een aantal mensen van de RK Geloofsgemeenschap Johannes de Doper in Wijk bij Duurstede zijn we bij elkaar gaan zitten om iets te doen, iets bij te dragen aan het verlichten van de problemen voor de Vluchtelingen. We zijn geraakt door de beelden, reportages en verhalen van kinderen, vrouwen en mannen die door oorlog, haat en religieus fanatisme van huis en haard verdreven worden en een toevluchtsoord nodig hebben. We zijn geraakt door de beelden, reportages en verhalen van kinderen, vrouwen en mannen die door volstrekt ontoereikende opvang in de eigen regio gedwongen worden hun heil elders te zoeken en daarmee zelfs hun eigen roots moeten opgeven. We zijn geraakt door de beelden, reportages en verhalen van kinderen, vrouwen en mannen die naar en door Europa reizen op de meest primitieve wijze, uitgebuit en gemanipuleerd door mensensmokkelaars. We zijn geraakt door de beelden, reportages en verhalen van kinderen, vrouwen en mannen die door de leiders in Europa van hot naar her worden gesleept en gestuurd, een Europa wat gegrondvest is op een christelijke cultuur die soms ver te zoeken is. We kunnen de oorlogen niet stoppen, we kunnen de religieuze idioten niet stoppen, we kunnen de mensensmokkelaars niet stoppen, we kunnen onze leiders nauwelijks ter verantwoording roepen maar we kunnen wel hulporganisaties ondersteunen die ter plekke de ontheemden opvangen, een onderdak en eten geven, gezondheidszorg organiseren. Die de mensen in de eigen regio een zo veilig mogelijke plaats geven. Die de directe noodzaak om op drift te raken wegnemen. Wij organiseren in Wijk bij Duurstede een actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de vluchtelingen, met name voor de opvang in de regio, waar het echt schrijnend is. Deze actie zal een langere periode lopen. We starten officieel op zondag 1 november en ergens in het voorjaar van 2016 zullen we het besluiten. Gedurende de periode zullen we verschillende acties organiseren die geld voor de vluchtelingen moeten opleveren. 1 november start deze actieperiode met een manifestatie in de Rk kerk in Wijk bij Duurstede. Ons programma is nog niet compleet, er wordt nog hard aan gewerkt, maar de volgende activiteiten staan al min of meer vast: Sponsoractiviteiten door leerlingen van de basisscholen Discussieavond, georganiseerd door ds Henk Kroese, in het Revius. Deze avond was al gepland door Henk Kroese, en wij mogen een verwijzing hiernaar opnemen in ons programma. Presentatie over leefbare planeten in onze omgeving, misschien wat ver gezocht, maar wat als het nog erger wordt, als wij met zijn allen onze plannen moeten verlaten? Waar kunnen we dan naar toe? Koken door voormalige vluchtelingen die al in ons Wijk bij Duurstede wonen, Zij maken hapjes klaar en u kunt deze, natuurlijk tegen betaling, verkrijgen op 1 november in de kerk. U blij, zij blij en wij blij. Samen kerk viering om met elkaar in verbondenheid, ondanks alles, toch te vieren. Een loterij met mooie, gesponsorde, prijzen. Een benefietconcert/manifestatie in de Rk kerk Met optredens van Face to Face – trio De Drie Eilanden – LEK-kerbekkenkoor – Gospelkoor Ondersteun ons en help de vluchtelingen ter plaatse! Meer op www.wijkvoordevluchteling.nl.
Bij WijkHelpt kunnen inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede terecht om hun individuele hulpvraag te plaatsen of zich als vrijwilliger aan te melden. Kijk op WijkHelpt.nl

Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw (na het tweede Vaticaans Concilie) kennen we in onze kerk de functie van lector/lectrice. Overigens kende de kerk ook in de eerste eeuwen van het Christendom lectoren. Een lector of lectrice is de vertegenwoordiger van de mensen die aanwezig zijn in een viering.Voorafgaand aan de evangelielezing leest hij/zij namens de aanwezigen de eerste en tweede lezing voor uit de Heilige Schrift. Ook de voorbeden die namens de gelovigen worden uitgesproken, worden door hem/haar gelezen. Tenslotte – hoewel het niet een wezenlijke taak is – helpt hij/zij tijdens een viering bij het uitreiken van de Heilige Communie.
De acoliet heeft een bijzondere en leuke taak. Je helpt bij de kerkdienst. Je draagt speciale kleding, namelijk een wit gewaad met een koord om je middel. Maar wat is nou precies je rol tijdens de dienst ? Aan het begin van dienst help je met het binnendragen van de grote kaarsen. * Tijdens de dienst zit je naast de pastor en de lector bij het altaar voorin de kerk. * Je brengt de wijn en het brood (de hosties) naar het altaar voor het tafelgebed. * Je helpt met het uitdelen van de hosties en de wijn aan de kerkgangers. Zij dopen de hostie in de wijn. Als acoliet zeg je dan “de beker van het verbond”. * Na het uitdelen van de hosties en de wijn breng je deze weer terug naar het tabernakel. * Aan het eind van de dienst loop je met de kaarsen samen met de pastor en de lector de kerk weer uit tijdens het slotlied. Je kunt al acoliet worden als je de Eerste Communie hebt gedaan en oud genoeg bent om deze rol tijdens de dienst op je te nemen. Als je mee gaat doen, dan word je af en toe ingeroosterd (we houden natuurlijk ook rekening met jouw agenda) op de zaterdagavond of zondagmorgen. Lijkt het je leuk om acoliet te worden ? Meld je dan aan bij René Soulier
Meer dan 25 Jaar Face to Face betekent: meer dan 25 jaar muzikale ondersteuning aan de liturgie in onze geloofsgemeenschap. Was het eerst ‘het jongerenkoor Face to Face’, tegenwoordig is het gezien de leeftijd van de diverse leden ‘het Face to Face koor’. Het jongerenkoor stamt uit de jaren ’60 / ’70. In die jaren kwam er een ommekeer in de muziek tijdens vieringen. Naast de Latijnse en klassieke gezangen werd er ook plaats gemaakt voor muziek voor en door jongeren in de vorm van de beatmissen. Een jongerenkoor compleet met drums en gitaren zorgden voor de veelal Nederlands / Engelstalige liederen. In die jaren was er in onze parochie het jongerenkoor o.l.v. Harry Seelen. Later ging dit koor over in het Interkerkelijk jongerenkoor The Freedom Singers. In 1984 richtten Hester Hoekman en Tom van Ginkel het jongerenkoor Face to Face op. Momenteel zitten er op het koor nog steeds zangeressen die in de eerste jaren ook al actief waren. Naast de muzikale ondersteuning van de vele vieringen in onze eigen parochie heeft het koor natuurlijk ook veel andere dingen gedaan. De vele supergezellige koorkampen waarmee ieder seizoen wordt afgesloten, de reizen naar Taizé en het inrichten van een eigen honk in de voormalige Schakel, de oude huishoudschool in de Muntstraat. Maar ook de Taizévespers, de radio-uitzendingen vanuit onze eigen parochie, de kerstconcerten, de fancy fairs achter de kerk of bij slecht weer zelfs in de kerk, waarmee we onszelf financieel in stand hielden. En natuurlijk de televisie-uitzendingen met Peter Denneman vanuit Soesterberg en later vanuit IJsselstein. Ons 25-jarig bestaan is – zoals het een koor betaamd- feestelijk en muzikaal gevierd in 2009.
lees verder op www.facetofacekoor.nl

Locatieraad
Wij vormen de Geloofsgemeenschap Johannes de Doper en maken deel uit van de parochie Johannes XXIII met als eucharistisch centrum de rk. kerk in Houten. Onze kerk is de St.Johannes de Doperkerk in Wijk bij Duurstede.
Locatieraad
De locatieraad is het lokale bestuur en draagt zorg voor de gang van zaken binnen onze geloofsgemeenschap
Geniet u ook zo van de rijke vieringen, warme kerk, de Samen-Kerk-Zijn vieringen, de verschillende voorgangers, de vespers, de kinderwoorddienst, het vrijwilligersfeest, de Prinsenhuismaaltijd, de Passion in onze kerk in Wijk, de Pinksterviering op de Markt, de attenties voor de zieken bij de Ziekenzondag en met Kerstmis, de verjaardagskaart…..
Ook dit jaar vragen wij u om bij te dragen aan de actie Kerkbalans, de landelijke actie die dit jaar voor de 42ste keer wordt georganiseerd. Want ieder jaar is er weer veel geld nodig voor de instandhouding van onze geloofsgemeenschap. Door uw bijdrage aan Kerkbalans kan de kerk van extra waarde zijn.
Wij willen dolgraag doorgaan met vieren, ontmoeten, bidden en zorgen voor elkaar. Maar dat kost geld. We doen ons best om zuinig te zijn, maar de verwarming kost geld, licht kost geld, het gebouw vergt onderhoud en onze pastores moeten ook eten, drinken en wonen. Uw bijdrage is hard nodig om onze geloofsgemeenschap draaiend te houden, zodat onze geloofsgemeenschap verder kan gaan met al die broodnodige activiteiten. In het decembernummer van het Open Venster heeft u al een aankondiging kunnen lezen over de kerkbalans.
U kunt uw financiële bijdrage aan de Kerkbalans op verschillende manieren voldoen op bankrekening NL65 RABO 0158 7059 20 t.n.v. GG St. Johannes de Doper:
- Overmaken met overschrijfformulier van uw bank of Internet bankieren;
- Via een eenmalige machtiging
- Middels lijfrente vastgelegd bij een notaris, deze is volledig aftrekbaar van de belasting. Neem hierover contact op met de penningmeester.
Maakt u al gebruik van een automatische incasso of periodieke overboeking? In dat geval hoeft u geen actie te ondernemen, tenzij u uw bijdrage wenst aan te passen.
Als u uw overboeking verhoogt, en voor 5 jaar vastlegt, is dat ook volledig aftrekbaar van de belasting. Neem hierover contact op met de penningmeester.
U blij, en wij blij….
Wilt u ook op een andere wijze iets bijdragen aan uw geloofsgemeenschap? Dat kan ook! U bent van harte welkom als vrijwilliger. Elke taak die door vrijwilligers gedaan wordt, is dankbare taak. Hier is een overzicht van vrijwilligerstaken die nog ingevuld dienen te worden. Neem gerust contact met ons op als u iets extra’s wilt betekenen voor de geloofsgemeenschap. Uw bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld en zal er mede voor zorgen dat de geloofsgemeenschap in Wijk bij Duurstede levend blijft. Hartelijk Dank! De locatieraad.
Nieuwsbrief/Parochieblad
Wekelijks verschijnt onze nieuwsbrief met het laatste nieuws van die week en de agenda voor de komende periode en zo’n 7 keer per jaar verschijnt ons parochieblad Open Venster met informatie uit onze parochie. Wil je je inschrijven en de nieuwsbrief en het blad per email ontvangen?- Nummer 7.
- Nummer 6.
- nummer 5. de vorige nummers mogen we niet tonen ivm de privacy wetgeving, miv dit nummer is dit weer in orde.
- nummer 3. Dit blad heeft een extra bijlage met In Memoria en het rijrooster: nieuwsbrief OV 2018-03
- Met de nieuwe opmaak en nieuws uit de hele parochie: nummer 2, Dit blad heeft een extra bijlage met In Memoria en het rijrooster: nieuwsbrief OB 2018-02
- nummer 1
Nieuwsbrief
Wekelijks verschijnt onze digitale nieuwsbrief. WIlt u zich inschrijven en de nieuwsbrief per email ontvangen? Archief nieuwsbrieven: [wysija_archive]Contact
De RK Geloofsgemeenschap Johannes de Doper te Wijk bij Duurstede maakt sinds de fusie deel uit van de parochie Paus Johannes XXIII in de Kromme Rijnstreek. (www.pj23.nl). Voor de fusie waren we een zelfstandige parochie. In onze gemeenschap en in onze kerk is iedereen van harte welkom. In de vieringen, bij de verschillende activiteiten en overdag in de Mariakapel. Adres: Kloosterleuterstraat 35, Wijk bij Duurstede telefoon: 0343 571216. e-mail: info@johannesdedoper.net Het secretariaat is open op woensdagochtend van 09:30-12:00. Dan is ook een lid van de Pastoraatsgroep aanwezig. Voor pastorale ondersteuning, een goed gesprek, vragen over je geloof of je leven of contact met een pastor kun je terecht bij de Pastoraatsgroep, telefoon: 0343-432763. Schroom niet te bellen, Annemieke of Wil komen graag in actie! e-mail: pastoraatsgroep@johannesdedoper.net.Wij maken deel uit van de parochie Johannes XXIII met het liturgisch centrum in Houten.
Zie de centrale website: www.pj23.nl
De kerken in Wijk bij Duurstede werken vaak nauw samen bij activiteiten en acties. Kijk op de website.
